Mindenképp inzulinrezisztenciát jelent, ha gyors szénhidrát evése után kb. 2órával (leginkább reggel és délután) erős remegés,ájulásérzet,durvább esetben izzadás van, amely szőlőcukorral múlik el?
Huszonéves vagyok,nő, szülés óta ez mégrosszabb. Amúgy vékony vagyok, de korábban PCO-jellegű petefészkem volt (azóta nem tudom), a bőröm mindig is aknés volt.
Pár éve voltam inzulinterhelésen, az rendben volt (szigorúbb elvek szerint nagyon enyhe IR max),az éhgyomri cukrom most is jó.
Sajnos a baba mellett eddig nem volt időm újra orvoshoz menni.
Az érdekelne,hogy ez lehet ‘normál’ jelenség a gyors szénhidrátok után,vagy mindenképp IR?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nagyon sokat sétálunk a picivel,2órát kb. naponta, ez a része hálisten megvan.
Jobban fogok figyelni arra is,hogy inkább lassú szénhidrátokat egyek.
A terhesség alatt volt állandóan igazolt hipoglikémiám,onnan sejtem hogy most is ugyanaz az érzés szokott lenni, de persze okozhatja az alacsony vérnyomás is.
Köszi utolsó!
És ez probléma,vagy csak ilyen alkat vagyok? (Világéletemben ez volt,pl nem is tudok csak gyümölcsöt enni egy étkezésre,mert 1,5-2órával utána rosszul leszek).
Erre csak azt tudom mondani, hogy orvost kérdezz meg róla, mondjuk egy diabetológust, aki ért hozzá. Én nem értek, mert mint mondtam nem orvos a végzettségem, csak a kutatási területem miatt tudok egy pár dolgot az élettanról. (6-os voltam)
Nekem nem tűnik túl nagy problémának (főleg ha odafigyeléssel nagyrészt elkerülhető), de az alacsony cukorszint rövidtávon sokkal veszélyesebb tud lenni, mint a magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!