2. típusú cukorbetegek! Milyen lisztet, ill. olajat használtok főzéshez?
5# Teljesen "kezdő" vagyok. Megköszönném, ha tudnál segíteni abban, hogy milyen ételeket készítesz (bármelyik étkezés érdekelne).
Tájékoztató füzetet kaptam ugyan a háziorvostól, de konkrét étrendet nem tartalmaz. Így nagyon nehéz.
Én nem igazán szoktam főzni olyan ételeket magamnak, amit sűríteni kéne.
Viszont ha másmilyen ételekről beszélünk, akár süteményekről is, akkor én lisztekből teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, fehér tönkölybúzalisztet (a teljes kiőrlésűvel szoktam ezt együtt, a teljes kiőrlésűt nagyobb arányban, a fehér tönkölyt kisebb arányban), kókuszlisztet, esetleg teljes kiőrlésű rozslisztet, graham-lisztet, Dia-Wellness Zéro-6 lisztet használok, esetleg lenmaglisztet. Nagyban attól függ, hogy pontosan miről is van szó. Ezek mind jobbak mint a sima búzafinomliszt (glikémis index szempontjából), de CH attól még van benne, szóval figyelni akkor is kell, hogy miből mennyit, de akkor is jobb választás, mint a sima búzafinomliszt. Olajból pedig olyan minimálisat használok, hogy az csak na, de most igazából van amikor olívát, van amikor kókuszolajat, de van amikor sima napraforgó étolajat. (persze a kókusz meg az olíva az egészségesebb, mint a napraforgó, szóval jobb azt használni ha lehet)
Nagyon köszönöm.
Leírnád még kérlek, mit eszel a legszívesebben? Annyira nincs ötletem. (Eddig csak az "együnk jókat" volt fontos számomra, most viszont muszáj változtatnom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!