Normális ha egy sörtől másnapos vagyok? Jelenthet egészségügyi problémát?
Fiatal koromban, húszas éveim elején sok sört (esetenként töményet) meg tudtam inni, bár általában kevesebbet mint mások, és több ideig is voltam másnapos/rosszabbul éreztem magam. A legnagyobb hányós sztorik felében kb. én voltam a főszereplő, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.
Ez kb 10 éve volt, most sportos életmódot élek alapvetően, sok vizet iszok, sokat eszek (erőemelek, testépítek régóta). A vérképem jó szokott lenni. Tegnap egy ismerősömmel megittam egy sört, már hajnalban éreztem, mintha kiszáradnék (pedig sokat vizet ittam utána is), most rossz a közérzetem, remegek. Az utóbbi 1 évben nem is ittam alkoholt.
Van értelme ezzel zaklatni az orvost, vagy normális, csak simán nem bírom az alkoholt? Annyit nem ihattam régen, hogy a májam sérüljön szerintem.
Tudom ez itt a gyakori és kérdezzem az orvost de hátha van valakinek tippje.
Egy sör 5 százalékos alkoholtartalommal nem kéne, hogy kikeszitsen bárkit is. Viszont ha másnap után 1 nappal is van valami, akkor aggodnek inkább. Amúgy lehet csak reg ittál és megviselt.
Ha kondi mellé nem szedsz valami anabolikus dolgot akkor nem kell aggódni a vese, majad miatt. Lehet kicsit rá is stresszeltel, és tulterhelted magad vele.
Ha több napig fennallna akkor még haziorvos tud segíteni egy általános laborral, tapintásos vizsgalattal
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!