Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napi zsír bevitel?

Napi zsír bevitel?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Az tiszta hogy a napi zsír nem haladhatja meg a 80 grammot. Viszont arra gondoltam, hogy mivel már 36 vagyok elkezdek hidegen sajtolt tökmagolajat szedni. Ez mellé mehet szerintetek még az omega tabletta? Vagy a kettőt ne? Étkezésbe próbálom számolni amennyire csak tudom. Ez a napi zsír témához nem értek.

A két tabletta:

[link]

[link]

2023. ápr. 30. 17:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egészségügyi szempontból nem ajánlott hosszútávon az 1 g/tskg-nál magasabb zsírbevitel, ergo ha te kereken 80 kiló vagy, akkor valóban nem célszerű minden nap meghaladni a 80 grammos zsírbevitelt, de egyébként ez a 80 grammos szám nem tudom, honnan jön. A tökmagolajban található többszörösen telítetlen növényi zsírsav, illetve az omega-3 az általunk ismert legegészségesebb zsírforrások közé tartoznak, úgyhogy ha nem szeded őket marék számra, akkor pont nem ezek miatt aggódnék a napi zsírbevitel miatt. Ezeket a tápkiegészítőket nem is különösebben érdemes makrotápanyagok szintjén számolni. Amire figyelj, az az étrendi zsírbevitel, elsősorban állati eredetű élelmiszerekből, húsokból, tejtermékekből, belsőségekből, tojásból (stb.).

Egyébként ha omega kiegészítőt keresel, akkor pont ne azt a szar minőségű gymbeames vackot vedd, ugyanis omega-6 és omega-9 pótlására gyakorlatilag senkinek nincs szükése, hiszen utóbbi kettő zsírsav hemzseg a mai ember étrendjében. Amire szükség lehet, az maximum az omega-3.

2023. ápr. 30. 17:23
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 80 grammot több netes oldalon olvastam. Azért néztem ezt az omega tablettát, mert ennél írták, hogy nincs hal szaga. :D Mit ajánlanál helyette?
2023. ápr. 30. 17:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"80 grammot több netes oldalon olvastam"

Nem random netes blogokról és magazinokról kell tájékozódni dietetikai kérdésekben, ugyanis ez nem játék. Ha nem olvasol táplálkozási szakirodalmat, vagy legalább valamilyen egyetemi szakanyagot, akkor keress fel egy dietetikust vagy egy orvost, aki egyénre szabottan képes válaszolni a kérdéseidre.

"Mit ajánlanál helyette?"

Bármilyen omega-3 készítmény, amiben minél nagyobb a dózis, és amiben rendben van a EPA-DHA arány.

2023. ápr. 30. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!