Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen magas zsírtartalmú...

Milyen magas zsírtartalmú ételek vannak,amik olcsók?

Figyelt kérdés

Itt olyasmikre gondoltam,amikkel a napi szükségletet be tudom vinni.

Jelenleg 60grammról lenne szó,de semmi kedvem egy merőkanál kacsazsírhoz magában.

2023. ápr. 23. 23:03
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Zsírszalonna, annál olcsóbban nem lehet megúszni
2023. ápr. 23. 23:18
 2/7 anonim ***** válasza:
65%

Miért akarsz magas zsírtartalmú ételeket fogyasztani? Melyik netes cikkben olvastál te olyat, hogy "napi zsírszükséglet"? A vizsgálati anyagok szerint a legideálisabb zsírbevitel valahol napi 0,4-0,5 g/tskg között van, továbbá abban is egyetértenek a kutatások, hogy a napi 1,0 g/tskg fölötti zsírbevitel komoly kockázati tényezőnek minősül egészségügyi szempontból (szív- és érrendszeri megbetegedések, onkológiai kórképek, emésztőszervi problémák, stb.). Na most az ideális zsírbevitelét az ember mindenfajta célzott odafigyelés nélkül beviszi a napi étkezései során. Még egy zsírban kifejezetten szegény táplálkozást képviselő vega/vegán egyén is simán bevisz napi 0,5 g/tskg zsírt, ha te ráadásul még csak nem is folytatsz növényi étrendet, hanem rendszeresen eszel húst, halat, tojást, tejet, sajtot, vajat, tejfölt, tejszínt, joghurtot, egyéb állati eredtű élelmiszert, akkor kizárt, hogy "szükséglet" alatt fogyasztanál zsírt. Ráadásul az alacsony étrendi zsírbevitelnek semmilyen bizonyított negatív hatása nincs. A túlzottan alacsony testzsírszázaléknak természetesen van (pl. hormonális kórképek), de ez az egyén kalóriabevitelével (deficit) áll összefüggésben, nem az étrendi zsírbevitellel. A gyakorlatban sokkal inkább a mérsékelt zsírfogyasztásra, a zsírbevitel minimalizálására kell hangsúlyt fektetni, nem még az extra zsírbevitelre.

Ez a napi 60 gramm zsír egyébként honnan jött neked? Hány centi, hány kiló vagy? Ugye ez nem valami ketogén, paleo, regenor áltudományos átverés a részedről?

2023. ápr. 23. 23:58
 3/7 A kérdező kommentje:

Biotech...

Van diéta és tömegnövelés

0.6-0.8gramm zsír/kg

1gramm zsír/kg

2023. ápr. 24. 04:51
 4/7 anonim ***** válasza:

#3 a legtöbben már nem támogatják ezt a ciklust. Tömegelés alatt a legtöbben indokolatlanul sok kalóriát visznek be, majd szálkásításnál drasztikusan lecsökkentik. Izomépítéshez bőven elég egy minimális többlet, de hacsak nem vagy versenyre készülő profi, még az is felesleges. Egy szintentartó bevitel, és progresszív edzés teljesen elég, ha izmosabb szeretnél lenni, kevesebb testzsírral.

Én személy szerint csak a fehérjére szoktam figyelni makrók közül, de csak mert ha nem figyelek, hajlamos vagyok alul fogyasztani.

2023. ápr. 24. 08:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Biotech... Van diéta és tömegnövelés"

2023-ban illik nem a biotechről vagy egyéb kamu tápkiegészítő cég honlapjáról tájékozódni dietetikai témakörben, továbbá a szálkásítás/tömegnövelés a napi kalóriabevitel függvénye, nem a zsírt, mint makrotápanyagot kell egészségügyi határértékre emelni.

2023. ápr. 24. 09:53
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor ezek alapján hogyan tudok fogyni/izmosodni,illetve a kettő együtt kizárt?

Magasság 170 cm

97,4kg testsúly

Férfi vagyok,konditerembe 5x járok hetente edzeni keményen amennyire csak tudok.

2023. ápr. 24. 13:16
 7/7 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 24. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!