Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Rengeteg cukrot eszem és...

Rengeteg cukrot eszem és borzasztóan sovány vagyok. Miért??!

Figyelt kérdés

Nem kérek kioktató kommenteket, tudom hogy nem egészséges, de így érzem jól magam.

Rengeteg csokoládét fogyasztok, mindenfélét: 1-1 Mars Sport szelet/nap + táblás Milka naponta.. naponta 1 mekis fagyit a melegben biztosan elfogyasztok.. sőt még csokilikőrt is teszek a tejes kávémba, cukros jogobella joghurt vacsora, és még pezsgőt is szoktam inni. :)

Ehhez képest 41kg vagyok és 158cm. Barátaim mondják, hogy ha fele úgy táplálkoznának, fele annyi édességet ennének, mint én már 100+ kg lennének.

Zsíros ételeket nem fogyasztok, pl. sajt, hús, krumplis ételek stb. Nem csak hogy nem szeretem őket, de puffadok, nagyon fáj is tőlük a hasam.

2023. ápr. 22. 23:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
csak egy tipp: szerintem nem viszel be elég fehérjét
2023. ápr. 22. 23:56
 12/22 anonim ***** válasza:
39%
5-ös vagyok. Szóval, én 41 kg körül voltam amikor megállapították nálam az anorexiát, ugyanilyen magas voltam. Szóval de, az nagyon sovány. Nem állítom hogy te is ebben szenvedsz, de az viszont biztos hogy nem eszel megfelelően, hiszen különben nem fogynál és nem ebben a súlyban lennél. Ezeken az ételeket kívül miket eszel és mennyit? 17l
2023. ápr. 22. 23:57
 13/22 anonim ***** válasza:
78%
A kezeletlen súlyos-III-as stádiumu magas cukorbetegség tünete, mind az amit leírtál.
2023. ápr. 23. 00:04
 14/22 anonim ***** válasza:
71%
Újabb orvostudományi csoda aki hiába eszik nem hízik. Annyira unalmas már. Talán egyszer tényleg le kéne ülni és számolni azt a kalóriát. Ha tényleg elhiszed hogy te képtelen vagy zsírsejtek létrehozására akkor ajánld fel magad az orvostudománynak és gazdag leszel. Ja hogy arról van szó hogy egy tábla milka 500kcal, a mekis fagyi ~350kcal amiből mondjuk megeszel kettőt és a csokiddal együtt még mindig az éhenhalás szélén leszel, rostokról, vitaminról nem is beszélve.
2023. ápr. 23. 00:08
 15/22 anonim ***** válasza:
13+ A hasnyálmirigy + máj probléma.
2023. ápr. 23. 00:09
 16/22 anonim ***** válasza:

Pajzsmirigy probléma is lehet. Nem a cukortól hízik az ember, hanem a plusz kalóriától amit bevisz.

Az biztos, hogyha ezt így folytatod, akkor cukorbeteg leszel. Rosszul vagyok a gondolatfól is, hogy ezt így tolod

2023. ápr. 23. 01:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
14-es válaszoló igazat szól, lehet, hogy sok cukrosat eszel, de a szükséges kalóriát még így sem viszed be. Van több alkalmazás, kezdd el szépen bepötyögni, mérni, miket és mennyit eszel. Így látni fogod, mennyi kalóriát viszel be egy nap. Az alkalmazás kiszámolja, mennyi kalóriára van szükséged egy nap, ezen érték fölött kell egyél, és ha ez teljesül, kizárt dolog, hogy nem fogsz hízni. Viszont az egészséged érdekében egyél sok zöldséget, húst (sovány húst, ha nem bírod a zsirosat) tejterméket (ne csak a cukros joghurtot, hanem sajtokat, túrót, natúr joghurtot saját magadnak ízesítve). Nem baj, ha eszel cukrosat, sokan ördögtől valónak tartják, igaz, nem ezeken kell élni, de ha eszel heti 2-3*, vagy akár napi egy étkezésed ebből fedezed (de okosan!), nem kellene probléma legyen ebből.
2023. ápr. 23. 06:36
 18/22 anonim ***** válasza:
Két opció van, amit már korábban említettek is. Az egyik, hogy valami egészségügyi problémád van. Ezesetben kivizsgálás, és kezelés szükséges. A másik, hogy hiába a cukor, de nincs meg a kalória, amire szükséged van. Az, hogy puffadsz a normális ételektől elég sokat mondó. A beleid tele vannak bacikkal, amik optimális esetben segítenem az emésztésben (pl vitaminokat gyártanak). Ha nem jól táplálkozol, rengeteg feldolgozott ételt eszel, akkor a bacik aránya felborul, egyesek túlszaporodnak, mások szinte kihalnak. Ez simán okozhat puffadást, és felszívódási zavart. A helyedben elkezdeném számolni a kalóriákat, és fokozatosan jobban, kiegyensúlyozottabban enni, plusz egy minőségi probiotikum kúra sem ártana. Ehhez is kérhetsz orvosi segítséget, gasztroenterológus, dietetikus tud segíteni. Ha ez nem segít, akkor nyilván valami komolyabb ok van a háttérben.
2023. ápr. 24. 08:18
 19/22 A kérdező kommentje:

A pontos kalóriaszámolás kivitelezhetetlen.. van, hogy én is csinálok magamnak főtt ételt például palacsintát, ott nem tudom kiszámolni hogy az éppen megevett palacsinták mennyi kalóriát tartalmazhattak.. még csak körülbelül sem, hiszem nem mindegyik palacsinta egyforma, nem konyhai mérleg alapján teszek bele lisztet, tejet, nutellát, sütéshez olajat stb. hanem érzésre.

Nagyjából 1300-1700 kcal között fogyasztok minden nap, ezt biztosra ki tudom számolni, de tévedhetek 1-200 kalóriát.

Viszont ez alapján nem kellene ennyire vékonynak lennem.

2023. ápr. 24. 20:16
 20/22 anonim ***** válasza:
Hányszor írjuk le az orvost?
2023. ápr. 24. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!