Össze lehet ennyit zabálni?
A férjemnek munkaügyben ki kellett mennie amerikába, ahova én nem tudtam vele menni az egyetem miatt. Mindig is vékony volt, 70 +- egy-két kiló volt, mikor kiutazott. a repjegyárak miatt sajnos ezidő alatt csak egyszer tudott hazalátogatni, az első két hónap után. Már akkor megjelent egy kis pocak rajta, ezen még nevettünk akkor. De amikor hazajött, nem lehetett ráismerni.. most 105 kiló. Elküldtem kivizsgálásokra, semmi baja nincs.
Tényleg össze lehet zabálni ekkora súlyfelesleget fél év alatt?
Amerikában sajnos ez van, még a kenyérben is cukor van (nem vicc).
Nem veletlenül néz ki úgy a legtöbb amerikai, mint a telefosott búvárruha. Rettenet mennyi cukrot es olajat megetetnek velük.
Én is azt olvastam az USAról, hogy mindent úgy kell elképzelni, hogy ROHADT NAGY. Két város között a távolság is, de a városok is, az utak rohadt szélesek, az autók is hatalmasak, a bevásárlóközpontok, és bennük az emberek, a kaják meg végképp. A sima adag bárhol akkora, mint nálunk az extra extra. Emellett ahogy írták, agyon cukroznak és olajoznak mindent. Egy amerikainak fura az európai kenyér íze, tökre sósnak érzi, mert náluk az is édes.
Úgyhogy sajnos a férjedre most masszív fogyókúra vár, ha hasonlítani akar a fél évvel korábbi énjére.
#5: igen, ez így van, én voltam kint jópár hónapig.
a rendes kenyeret ők sourdough-nak hívják, ami savanyú kenyér :)
Én konkrétan kanállal ettem a sót amerikában, mert alig van az ételekben. Cukor van mindenben.
Aztán megkerestem hol lehet rendes kenyeret venni, és elkezdtem főzni magamra, mert az ottani standard táppal simán lehet hízni 1 kg hetente.
Egyáltalán nem kell extra sokat " zabálni" , 3x ebédelni, 2x vacsorázni stb, az elhízáshoz. Elég ha túl magas az ételek kalóriatartalma amiket az ember választ, ha sok bennük a cukor, és vagy zsír.
Én sem éreztem hogy sokat ennék, amíg oda nem kezdtem figyelni ezekre.
Ez nem amerikán múlik. Ehetett volna a férjed salátákat, párolt zöldségeket hússal, tojást, figyelhetett volna az energiabevitelére stb. De van egy olyan érzésem, hogy NEM ilyesmiket evett, és nem figyelt oda, különben nem hízott volna el így.
Nem bántásból írom, mert én is voltam kövér vàltozó mértékben huszonéven keresztül. De mikor elkezdtem nagyon megválogatni mit eszek, és a mozgás is része lett az életemnek, bár baromi nehéz folyamatosan, életmódszerűen kontrollt tartani, de lefogytam és tartom is.
" Akkor se normális, hogy valaki fél év alatt ennyire elhízzon"
Simán lehetséges.
Én pl ha nem tartom szigorúan a diétám, simán felszalad 3 hónap alatt 12-15 kg. Extra zabálás nélkül is. Nem vicc.
#8: ha külföldön vagyok, mindig igyekszem a helyi konyha kajáit enni.
Amerikában egyébként még sokkal durvábban növenyvédőznek, antibiotikumoznak, hormonoznak.
Ez is hozzájárul a beteges elhízáshoz.
Aki nem figyel kínosan az étkezesre kint, mind meghízva jön haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!