Mi értelme van egészségesen táplálkozni?
Az izom ugye fehérjéből épül, szóval az mindenképpen kell. Viszont a fehérjebevitel mellett, a kalóriatöbblet vagy éppen a deficit dönti el, hogy az illető fogy e vagy tömeget szed fel. A fő a deficit vagy a többlet, de akkor ha a fehérjebevitel megvan, illetve a kalóriadeficit vagy éppen kalóriatöbblet, akkor abban mindkettőben nyugodtan lehet egészségtelen étel, zsíros és/vagy cukros étel mellett is lehet fogyni/izmot felszedni.
Akkor miért jó egészségesen étkezni a célok tekintetében? Valljuk be, a legtöbb ember imád valamiféle egészségtelen kaját, de ha úgyis a kalóriaszám számít, akkor nyugodtan lehet ezekből sokat is enni, csak legyen meg a mérleg, jól mondom? Mármint a kalóriamérleg. És persze a kérdésem a célokra vonatkozik, hogy szálkásítás/izomépítés.
Nem az egészségről beszélek.
10#
Elmondtam hogy az inzulintermelésre,a májra ,a vércukorszintedre is karos hatassal van.Nem csak simán calória.
Fogsz 1 kiló cukrot az 4000 cal.Felkevered 2 liter limonadéban
Ehhez beviszed a fehérjét,beszeded a vitaminjaidat és maris megvan oldva a napi kajád.
Nem fog működni már most szólok.
Nagyon nem mindegy hogy az egyén szervezete mire hogyan reagál, mert nem vagyunk egyformák.
Az egészségtől eltekintve sem mindegy.
Miért?
Pl azért mert ha egy ember tegyük fel fogyni szeretne vagy akár súlyt tartani, nagyon nem mindegy mennyire fenntartható hosszútávon az étrendje.
Ha olyasmit eszik amitől nem érzi jól magát/ nem szeret/ nem emészti meg megfelelően/vagy bizonyos ételek nem laktatják annyira mint más típusú ételek stb, akkor az étrendje nem lesz hosszútávon fenntartható, és nem fogja támogatni a céljai elérésében.
Pl gyorskaják, pizza, hasonlók. Jellemzően Rengetegen szeretik, ízes, finom blablabla, de rengeteg kalória van bennük, és pl engem csak pillanatnyilag laktat. 2 óra múlva konkrétan korgó gyomorral kínlódok hiába ettem meg. Ez így nekem nem jó, mert évekig tartott mire lefogytam és nem szeretnèk visszahízni. Vagyis ezeket az ételeket háttérbe kell szorítanom, és helyette olyanokat választani amik hosszú órákra jóllakatnak, így a célomnak megfelelően tudok táplálkozni. Én amúgy megfelelő ételek választása esetén 6 órát simán elvagyok kaja nélkül és így érzem jól magam.
Ezért nem feltétlen mindegy mit eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!