Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi értelme van egészségesen...

Mi értelme van egészségesen táplálkozni?

Figyelt kérdés

Az izom ugye fehérjéből épül, szóval az mindenképpen kell. Viszont a fehérjebevitel mellett, a kalóriatöbblet vagy éppen a deficit dönti el, hogy az illető fogy e vagy tömeget szed fel. A fő a deficit vagy a többlet, de akkor ha a fehérjebevitel megvan, illetve a kalóriadeficit vagy éppen kalóriatöbblet, akkor abban mindkettőben nyugodtan lehet egészségtelen étel, zsíros és/vagy cukros étel mellett is lehet fogyni/izmot felszedni.

Akkor miért jó egészségesen étkezni a célok tekintetében? Valljuk be, a legtöbb ember imád valamiféle egészségtelen kaját, de ha úgyis a kalóriaszám számít, akkor nyugodtan lehet ezekből sokat is enni, csak legyen meg a mérleg, jól mondom? Mármint a kalóriamérleg. És persze a kérdésem a célokra vonatkozik, hogy szálkásítás/izomépítés.

Nem az egészségről beszélek.

2023. ápr. 8. 20:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

nezd én például a fehérjét franko husokbol,marha,hal,csirke,pulyka,turo,tojas oldom meg a ch részét meg keves rizs,pizza,melegszendvics,zabkasa.

mivel genetikailag k.urva vekony voltam es versenyre se keszulok siman belefer,konnyeb is bejuttatni úgy a cht.

A cukros dolgokat viszont kerulom,nem is szeretem,meg nem is jó

2023. ápr. 8. 20:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírtál az nagy vonalakban igaz. Ha fogyni akarsz akkor csak a deficit a lényeg, mindegy a minőség. Ha izmosodni akkor azért már nem elég csak a kalória többlet, ott már számít a minőség is. Nagyon nem mindegy h te a feherje szükségleted marha bélszínből, lazacból, háztáji csirkéből vagy mondjuk parizerből, virsliből meg mekis kajával viszed be. Persze rossz minőségű kajákkal is fogsz vmennyire izmosodni ha megvan a többlet meg edzel de jelentős lesz a különbség az eredményben.
2023. ápr. 8. 23:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Második! Az én kérdésemben a fehérje minősége az jó, csak mellé sok rossz minőségű szénhidrát és zsír is van. Szóval ha a fehérjebevitel minőségi, csak sok a rossz szénhidrát és zsír, akkor is jó lehet?
2023. ápr. 8. 23:29
 4/12 anonim ***** válasza:
ja
2023. ápr. 8. 23:37
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem ilyen egyszerű ez a képlet.

Ha az volna akkor miért nem zabál pld egy versenyző össze vissza mindenféle cukrokat,vagy amit szeret?

Hisz mind1 csak meglegyen a calória nem?

A napi szénhidrát pld 3 tábla csokoladé 2 zacskó cships,2 somlói leöblíve 2 liter cólaval.Vagy 4 doboz sörrel.

Hát nem.Ugyanis a szénhidrátok nem csak simán cukrok,calóriák hanem ezmellett számos anabolikus hatásuk van,vagy nincs, és inzulinszintet is különböző formában ,hosszan módosítják,befolyásolják, amik nem mellékes szempontok a tested építesében.

2023. ápr. 9. 08:19
 6/12 NTBS ***** válasza:
Tovább élni?
2023. ápr. 9. 08:30
 7/12 anonim ***** válasza:

Az egészséged nem csak abból áll hogy megfelelfő kalóriát viszel be meg megvan a proteined.

Szervezetednek ahhoz hogy fejlődjön szüksége van egyéb anyagokra is, pl magnézium, omega zsírsavak, vitaminok stb. Ha egyoldalúan étkezel vagy szar kajákat eszel akkor nagy eséllyel nem fogod ezeket bevinni.

Ennek eredménye lesz a lassabb fejlődés, izületi problémák, csontsűrűség csökkenés, cukorbetegség stb

2023. ápr. 9. 09:23
 8/12 A kérdező kommentje:

NTBS, a kérdésem nem az élettartamra vonatkozott.

utolsó!

De van multivitamin is, mint tápkieg, illetve én se csak rossz minőségi szénhidrátokat fogyasztok és a fehérjeforrásaimban is vannak fontos dolgok a fehérjén kívül.

Jelenleg úgy eszem, hogy a fehérjeforrás az megvan, jól, magyarán minőségi forrásokból, a szénhidrátban is van néha egészséges, de sok egészségtelen is.

Szóval a fehérjeminőség jó, a szénhidrát vegyes, de inkább rossz, meg van multivitamin is. Amúgy össze vissza eszem én mindent, azért ez nem egyoldalú. XD

Ötös! De azért a versenyző az azért túl hardcore, nem vagyok én versenyző.

2023. ápr. 9. 11:17
 9/12 anonim ***** válasza:

8#Hardcore vagy sem ,azt kérdezted hogy mindegy e miből viszed be a szénhidratot.

Én azt válaszoltam hogy, nem mindegy, mert a versenyzők is viszonylag egy egészséges étrendet követnek.A cél maximalizálasa erdekében.

Ez a válaszom.

Az hogy te csak félig tartod be ,meg igazán nem is tartod annyira lenyegesnek vagy követendőnek, mert te hobbista vagy,és nem is célod teljesen kihasználni a taplalkozás előnyeit ebben a sportban, az más dolog.Az a te igényeidnek megfelelő táplalkozás.Ha neked az megfelel, akkor nekem biztosan!En se tartom magam hardcore-nek,nem tolom el a szülinapi húsveti süteményeket,a pizzát ,de az év java részeben,a hétköznapokon odafigyelek.Nekem ez nem lemondas vagy kenyszer vagy kín mert ezt szoktam meg és természetes rutin a bevásarlasoknál is hogy mindketten a bnőmmel megvalogatjuk mi kerül a kosárba.

A kérdésedre visszatérve: eredetileg nem mindegy,mit eszel,ez a lényege.

2023. ápr. 9. 11:54
 10/12 A kérdező kommentje:

Jó de akkor a válaszod felvet további kérdéseket, de tudom, ilyen a világ. Régi kérdések újakat szülnek! :) xD

Szóval akkor. Ha jól veszem le, két választ írtál eddig. Ugye írtál a vitaminokról, de hát ugye szedek multivitamint, az pipa. Ugye írtam, hogy a fehérjebevitelem jó, és a szénhidrát egy része is, nem túl nagy része.

Namármost akkor az a kérdésem feléd, hogyha végig minden szénhidrátom egészséges lenne, több izom épülne? Nem nagyon tudom ezt elképzelni, legalábbis azt pláne nem, hogy lényegi eltérés lenne, vagy netán semmi.

Egy versenyző amikor diétázik, akkor ugye vízhajtás is van, no meg kemény diéta alatt amúgy is alig esznek. Azért jobb azt a kevéske szénhidrátot nem csokiból bevinni, talán bele is halnának. De tömegeléskor ez a dolog teljesen máshogy néz ki.

2023. ápr. 9. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!