Azt mondják, hogy a tejtermékek hurutképzők. A vaj is hurutképző? Valamiért a vajra azt szokták mondani, hogy nem annyira rossz, mint a többi tejtermék. Aki érti ezeket, legyen kedves elmagyarázni.
És a kecsketej is hurutképző? Illetve az abból készült termékek?
Amúgy a kecsketejből szoktak vajat készíteni?
#10. Az első link nem működik, a második linken található cikk részletezésébe bele sem megyek.
Amúgy a cikk nem is arról szól, ami a kérdésem.
Nem vitázni kívántam és légy szíves, ne offold szét a kérdésemet.
Már leírtad, hogy szerinted babona, többször nem kell leírni.
És több ezer van, ami alátámasztja.
Arra írtam, hogy elég egyszer megírni, ugyanazt többször ne írd meg.
És nem arról szól, ami a kérdésem. Legalábbis a második link (az nyílt meg). Anyum tejet egyáltalán nem is fogyaszt.
Sajtokat evett és vajat.
Ne írj többet, csak akkor, ha a kérdésre tudsz válaszolni. Olvasd újra a kérdést.
Kisfiamnál is észrevettem, hogy amikor javulóban volt, es közben esetleg evett tejterméket , visszaromlott az állapota.
Ismétlem ez csak a náthás időszakra vonatkozik!
És gyerekorvos asszisztenstől hallottam.
3- as voltam
Én speciel pont tudom: a nyálkahártya gyulladása. Példák: Gyomorhurut = gastritis, bélhurut = enteritis, hörgőhurut = bronchitis. A hurutos köhögés szóösszetételben a hurutos (jelző) a köhögés produktív jellegére utal.
Látható, hogy a kérdést egy teljesen laikus ember tette fel, ezért válaszoltam azt, amit. Leginkább erre az általános tanácsra lehetett kíváncsi a kérdező, mert a tejtermék + gyulladás ilyen kontextusban szokott előfordulni. A baktériumoknak kedvező táptalaj miatt azok elszaporodhatnak és fokozhatják a gyulladást, tehát közvetve hurutképző. Továbbá nem fogat írtam, hanem fogászati beavatkozások utáni időszakot, értsd pl. foghúzás. Az eltávolított fog helyén a tejtermék szép táptalajt tud képezni a baktériumoknak, amelyek akár ínygyulladást is kialakíthatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!