Mi bajom lehet a tejföllel? Tudtommal nincs laktózérzékenységem/ intoleranciám.
Pár hete vettem észre, hogy rettenetesen rossz lesz a közérzetem a fogyasztása után, puffadok, ráz a hideg, görcsöl a gyomrom, egészen addig , amíg viharos hasmenéssel távozik.
Néhány évvel ezelőtt volt laktózérzékenység vizsgálatom, negatív lett.
Más tejtermék nem okoz panaszt, pl sajt, túró, joghurt. Tejet önmagában nem iszom.
Mi lehet a baj?
Nagyon szeretem a tejfölt, csak úgy magában is, nehéz lenne lemondási róla.
Irritálilis bél szindrómam van és gluténintoleranciám, ezek diagnosztizáltak .
Köszönöm az ötleteket!
Nem, igazi tejfölt veszek, általában vöröset, 20%-osat.
Nagyon szeretem, így van mikor ritkán magában is eszem, de jellemzően valamihez hozzáadom, pl töltött káposzta, vagy paprikás csirke, pörkölthöz is.
Túrógombóc tetejére, ami biztos hogy gluténmentes volt, de azután kezdődött.
Szoktam zsíros ételt enni, sajnos, akkor szokott panaszt okozni, ha nem elég forró, de annyira nem figyeltem ezt meg.
Elképzelhető, hogy ez a probléma?
Köszönöm szépen.
Egyébként ha kialakult volna a laktózérzékenység, a többi tejtermék nem okozna szintén panaszt?
Sajtfélék, joghurtot? Sajtokból még a nehéz brie-k, camambert-ektől sem érzek ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!