Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Számomra az evés egy szükséges...

Számomra az evés egy szükséges rossz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem szeretek enni. Ha eszek, elunom magam. Sosem éreztem élvezetet evés közben. A finom ízek is ritkán mozgatnak meg (szinte csak az édes dolgokat élvezem, de nem élhetek azon). Ha asztalhoz ülve kell ennem, pár falat után tele leszek. Csak filmet nézve tudok enni, de akkor is úgy, hogy gondolkozás nélkül, robot módra lapátolom az ételt.

Sosem vagyok éhes szinte. Inkább azt veszem észre, hogy végre ettem és pár óra múlva már jön is a következő “kötelező” zabálás. Direkt az idézőjel, felnőtt vagyok, senki sem kényszerít. A saját érdekemben próbálok rendszeresen enni. Vékony vagyok, 54kg és 168centi, nő.

Valami tipp, hogy megszeressem a kaját? Nem főzök szerintem rosszul, a párom szereti amit főzök. Az éttermi kajákat sem eszem jó szívvel. Csak az édességre fanyalodok rá.

2023. márc. 15. 18:41
 1/3 anonim ***** válasza:
60%
Pszichés oka lehet, keress fel szakembert.
2023. márc. 15. 18:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Ma pl még csak egy nutellás kenyeret ettem. Sokáig aludtunk. Most sült az első kaja, rántott hal lesz, krumplival és céklával. Már előre idegeskedem azon, hogy ennem kell.
2023. márc. 15. 18:51
 3/3 anonim ***** válasza:
52%
Hát ha idegességgel, stresszel, szorongással tölt el az evés gondolata is, akkor valószínűleg tényleg pszichés okokat kell keresni. Ettől függetlenül az, hogy valaki nem szeret enni, és nem tartja a gasztronómiát főbb élvezeti forrásnak, az gyakori jelenség. Nekem is időszakaim vannak, amikor akár hetekig nem vagyok éhes, nem kívánom különösebben az ételt, vagy az ízeket. Amikor eszek, akkor jól esik, mert finomakat étel fogyasztok szerencsére, de egyébként semmi pluszt nem ad. Valaki úgy tud beszélni egy pizzáról vagy egy jó gulyáslevesről, mint a szexről, én nekem meg a kajálás önmagában semmilyen extra konnotációval nem bír. Többek között pont azért stagnált gyakran a fejlődésem a sportban, mert edzőtársaimmal ellentétben nekem a szintentartó kalóriabevitel elfogyasztása is kihívás volt, őket meg úgy kellett megfékezni, hogy ne zabáljanak be napi 5000 kalóriát. Nem vagyunk egyformák.
2023. márc. 15. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!