Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért jelentkezik puffadás...

Miért jelentkezik puffadás bármilyen étel elfogyasztása után egy órával és mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

Nagyon kellemetlen tud lenni pl egy meetingen, ha "morgolódnak" a beleim.

Az espumisan és társai segítenek megszabadulni a szelektől, de azzal egyébként sincs gondom.

2023. márc. 1. 09:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a probléma nem tűnik el egy-két héten belül, akkor én a gyakorikerdesek.hu helyett egy orvost keresnék meg.
2023. márc. 1. 09:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Konkrétan milyet?
2023. márc. 1. 09:38
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Gasztoenterológus, dietetikus.
2023. márc. 1. 10:04
 4/13 anonim ***** válasza:
Először a háziorvodhoz menj, aki alighanem gasztroenterológushoz ad beutalót.
2023. márc. 1. 10:57
 5/13 anonim válasza:
Én háziorvostól kérnék beutalót gasztroenterológushoz :/
2023. márc. 1. 11:51
 6/13 anonim ***** válasza:

Sok orvos van a családomban és rokonságomban. Tőlük tudom, hogy nem szeretik az orvosok, ha a beteg mondja meg mi a betegsége vagy a beteg mondja meg, hogy hova utalja őt az orvos.

Igazik van.

A beteg mondja csak el szépen a panaszait, az orvos kivizsgálja és vagy gyógyszert ír föl, vagy tovább küldi, ahova ő gondolja és nem a beteg.

2023. márc. 1. 13:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta a gasztroenterológus, hogy a puffadást SIBO vagy intolerancia okozza. Ha nem akarsz az államiba menni, akkor magánúton jóval hamarabb kiderítheted. Csináltass egy cöelikália tesztet, majd egy h2 kilégzési tesztet laktulózra, hogy SIBO-d van-e. Ha az negatív, akkor laktózra és fruktózra is utána.Konzultálgatni egy szakorvossal ezek előtt pláne pénzért szerintem felesleges. Ha gluténérzékeny vagy diétázni kell, ha SIBO, arra Normix-ot kellene feliratni a háziorvossal.Esetleg egy hasi, kismedencei ultrahangot lehet még előbb csinálni, de ott max azt látják, hogy puffadsz.
2023. márc. 1. 13:14
 8/13 anonim ***** válasza:
49%
Feltehetően nem rágod meg eléggé az ételt és habzsolva eszel, így sok levegőt nyelsz, ami aztán kikéredzkedik.
2023. márc. 1. 15:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A 7-es válasza tökéletes! Még annyi,hogy ha a laktulóz kilégzés negatív, akkor esetleg laktóz és fruktóz vizsgálatot érdemes megcsinàltatni. De ezekre is a diéta a megoldás.
2023. márc. 5. 21:58
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok, köszönöm az elismerést 9-es. Nekem is ezt javasolták a mérsékelten gázos vékonybeleimre, innen a "tudásom".
2023. márc. 5. 22:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!