Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Baj ha nem vacsorázok?

Baj ha nem vacsorázok?

Figyelt kérdés
Reggelire meg ebédre rendesen eszem, de vacsorázni nem mindig szoktam.Egyszerűen nem vagyok éhes és elfelejtem, aztán már csak lefekvés után kezdek éhes lenni de akkor már nem megyek el vacsorázni.53 kg, 148 cm és 13 éves lány vagyok.
2010. okt. 5. 16:20
 1/4 anonim ***** válasza:
39%
Ha nem vagy éhes, akkor nem baj. Sovány nem vagy, az biztos. Sőt, lehet, hogy kicsit sok is a kiló, ezt viszont okozhatja, hogy kihagysz egy étkezést.
2010. okt. 5. 16:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen az!

Sőt, sajnos Magyarországon a napi háromszori étkezés az elterjedt. Pedig régóta igazolt általános tény, naponta min. négyszer kellene étkezni, egyszerre csak kis adagokat.

Az ajánlott étkezések száma rendszerint ennél is több. 5-6 alkalom per nap. Főleg fiataloknak és sportolóknak.

Ha valaki nem tartja be, főleg gyerekkorban az könnyen rosz szokásokat alakíthat ki. Ami késöbb 30-40 évesen gyomorpanaszokhoz, de már korábban is testsúlyproblémákhoz vezethez.

Az általános nézet miszerint csak akkor kell enni amikor éhes az ember, butaság. Ezt a szakambereken kívül a sportolók, főleg a testépítők tudják a legjobban.

2010. okt. 17. 00:54
 3/4 A kérdező kommentje:
hűűű...Hát ezt nem is gondoltam volna...Köszönöm a válaszokat!
2010. okt. 17. 07:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is a napi 5-6 étkezésnek vagyok a híve. Inkábbat kevesebbet, de többször.
2010. okt. 17. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!