Mi az, hogy "nem a legegészségesebb"? Vannak kicsit egészséges, nagyon egészséges, meg kicsit egészségtelen, nagyon egészségtelen élelmiszerek? Van erről egy lista valahol? Az egyetemen ezt a listát miért nem tanították? Mit jelent egyáltalán az, hogy egészséges? Mindig csak a Femcafe.hu-n látom ezt az egészséges címkét, dietetikai tanulmányokban valahogy nem.
Az olajos magvak azoknál okozHAT pattanásosságot, akiknél genetikailag is túlzott faggyútermelés áll fenn, vagy az elhalt hámsejtleválás a bőr felszínéről nem megfelelő. Ezen diszfunkciók hiányában pusztán az olajos magvak, vagy úgy amúgy a zsírosabb élelmiszerek nem eredményeznek pattanásos a bőr. Aki viszont mitesszerképződésre genetikailag hajlamos, az nem csak az olajos magvaktól, hanem akár egy kocka csokitől, vagy bármilyen szénhidrátban/zsírban gazdag élelemtől pattanásos lehet, ugyanis ezek némelyeknél többlet-faggyútermelést indukálnak, ami idővel elkezdi irritálni a faggyúkivezető falát, ezáltal az begyullad, megduzzad, vörössé válik, és pattanás formájában jelentkezik. Egyéni szabályozástól függ, hogy kinek mitől fokozódik a faggyúmirigy-termelése, ezért aki erre nem mutat hajlamot, az nyugodtan eheti a mogyorót, nem fog semmilyen bőrproblémája keletkezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!