Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van még itt rajtam kívül...

Van még itt rajtam kívül olyan, aki nem szeret enni?

Figyelt kérdés

Már vizsgáltak ezirányba, nem vagyok se vitamin, se vas hiányos, energikus vagyok, normál testalkatom van (vékony, de még a normál BMI-n belül).

Nincs rossz hatással rám, hogy nem eszek sokat, valahol mégis zavar, meg nem élem meg kellemes élményként az evést.

Még ha ízlik is egy étel, csak keveset tudok belőle enni, ritkán éhezek meg. Finnyásnak nem vagyok finnyás, szinte mindent megeszek, de semmit sem hatalmas élvezettel.

Ma is fél tányér milánóit, egy banánt és egy sportszeletet ettem és teljesen jól vagyok lakva.

Van itt más is, aki szimplán nem kívánja a kaját, nincs nagy étvágya?

2023. febr. 12. 16:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%

Savas ételek meghozzák az étvágyat. Pl. narancs.

Most nekem sincs étvágyam, lábadozom a Covidból.

Amúgy szokott lenni.

2023. febr. 12. 16:30
 2/11 anonim ***** válasza:
Meg régebben akkor nem volt étvágyam, ha nem ittam elég folyadékot. Ha bőven iszok, akkor sokkal inkább éhes vagyok.
2023. febr. 12. 16:31
 3/11 A kérdező kommentje:

Én sem iszok sokat, most hogy mondod, eszembe jutott. Erre csak a víz jó? Vagy az ízesített vizek, gyümölcslevek is?

A víz sajnos nem csúszik😅

2023. febr. 12. 16:33
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Bármi jó, én levest szeretek enni, vagy inkább inni. Zöldségek, tészta nélkül, de jó sok lével.
2023. febr. 12. 16:37
 5/11 anonim ***** válasza:
27%
Szia én sem szeretek enni nem tudom ez hogy lehet de már anyáék ki idegelnek álandóan azt hallgatom egyélmár hát mondom eszek de nem vagyok éhes egésznap elvagyok kaja nélkül anya már elvitt orvoshoz az orvos azt mondta majd haéhes leszek akkor majd eszek az én korosztályommal elő fordul a nem evészet. Este vacsoránál szájhuzgálásal meg úgy ha apa koabál oda ülök az asztalhoz vacsorázni. Amúgy ha békén hagynának egész nap nem lenne bennem semmi. Tudom hogy azért piszkálnak hogy egyek de ha egyszer nem kell akkor nem kell. Apatol van tartásom anyát kinevetek 😆😆😆😆😆😆😆
2023. febr. 12. 19:05
 6/11 A kérdező kommentje:

Azért tényleg nem jó, ha nem eszel. Én is ellenék kaja nélkül egész nap, de tudom, hogy nem egészséges a nemevészet, így megerőszakolom magamat. Már felnőtt vagyok, 25 múltam, így nem cseszeget vele senki, de azért belátom, hogy nem éheztethetem ki magamat.

A szüleid nem akarnak rosszat, de tudom, hogy kellemetlen az erőszakolt evészet.

2023. febr. 12. 20:16
 7/11 anonim ***** válasza:
24%
Szia de jó hogy írtál most sírtam 😭😭😭😭😭😭😭 apa nagyon veszekedett velem. Nemrég ért haza. Kérdezte vacsoráztunk már anya meg mondta ettek a gyerekek de én nem egész nap semmit. És apa nagyon kiabált. Takarogyál kezetmosni aztán gyere enni miaz hogy te nem eszel egész nap semmit ezt befejezed mert nagyon kifogol kapni... Fuuuuuu de elegem van tudom hogy jót akarnak de én ha éhes leszek akkor majd eszek. Fuuu de mérges vagyok sírva ettem. Fuuu nagyon mérges vagyok pedig olyan jó kedvem volt.
2023. febr. 12. 22:54
 8/11 anonim ***** válasza:
7-es, mondjuk ha anorexiás vagy, nem csoda, hogy már a plafonon vannak tőled :(
2023. febr. 13. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy az e vagyok. De ha anorexiás lennék akkor nem ennék akkor sem ha éhes lennék és ha úgy érzem éhes vagyok akkor eszem és nem hányom ki bármit meg eszek ha rám jön az éhség. Voltunk orvosnál is és az orvos is azt mondta ha meg éhezek akkor majd enni fogok nincs anorexia se bulimia. Soha nem hánytatnám magam undorotok a hányástól. És nincs ön kép zavarom. Apa nem érti meg ha akarok eszek van olyan sokszor hogy hajnalba megéhezek lemegyek és eszek aztán vissza fekszek aludni. Meg van úgy mikor én már hamarabb ebédelek mert megéheztem mint anyáék. Szóval nincs anorexiám. Csak most nem kell semmi.
2023. febr. 13. 14:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, de már hozzászoktam, hogy enni KELL. 18-as BMi-ről jöttem fel 24 fölé tudatos étkezéssel és testépítéssel pár év alatt. Az segít, hogy tudom hogy az adott ételre szükségem van, ezért megeszem. Hétvégén szokott néha gond lenni, hogy ellustulok és estefele bele kell húznom az evéssel. Talán még akkor szokott étvágyam lenni ha edzés után vagyok és kb. a kedvencemet eszem.
2023. febr. 13. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!