Szia! ! A száritott rovarok, tûcskök, szöcskèk vag fèrgek a legegyszerûbb mòdja annak, hogy jelentôsen javitsunk egyszerre ètrendûnk minôsègèn ès fenntarthatóságán. Ez az egyik oka annak, hogy az ètelt a jövô èlelmiszere nèven emlegetik. Pèldául egy tûcsök körûlbelûl 18 x több vasat tartalmaz, mint egy sûlt sertèskaraj, ès továbbá egy lârva körûlbelûl 11 x kevesebb zsirt tartalmaz, mint egy marhaszegy. Megemliten még, hogy a rovarok hèja kitint tartalmaz, amely pozitiv hatással van a szervezet vèdekezôkèpessègère.
2023. febr. 6. 00:30
2/8 A kérdező kommentje:
őhhmm.. csak hogy a kitint k. urvara nem bontja le a savunk...
2023. febr. 6. 01:42
3/8 anonim válasza:
Már most se tudod miket nyomnak a kajába. a fehérje az fehérje, gondolom ezt se lábastól-csápostól rakják a kajába hanem feldolgozzák. Én egy esélyt biztos adnék neki. Amúgy máris vannak olyan részei a világnak ahol a rovarok csemegeszámba mennek, valószínűleg nem ok nélkül.
2023. febr. 6. 07:14
4/8 anonim válasza:
Vagyesek az érzéseim. Egyre több ember van, valahogy meg kell oldani az etetésüket. Élettani szempontból logikus a rovar evés, hiszen tele van fehérjével, stb. Ránézésre persze gusztustalan, de nyilván nem az ugrándozó bogarat fogják zacskókban árulni, hanem feldolgozott formában lesz, pl liszt. Azt se tartom kizártnak, hogy fokozatosan fogják belecsempészni az étrendünkbe, és majd hazudnak valami nagyot ahogy szokták.
Direktbe nem vágyom sáskát enni, ugyanúgy mint pl a polipra, kagylóra sem, pedig ízre biztos nem rossz. Ha nem lesz más, akkor majd megeszem, jó sok kechupal. :)
2023. febr. 6. 10:07
5/8 anonim válasza:
Én eléggé mindenevő vagyok, a rákot, kagylót is szeretem. De van egy határ - bogarakat nem szívesen ennék. A rákot meg szokás pucolni, a kagylónak sem esszük meg a héját. A tücsköt, lárvákat meg mindenestül akarják felhasználni, pl. lisztté őrölve ételekbe tenni. Részemről ez így felejtős.
Szerintem a bogarakat egyék meg inkább a csirkék, azokat meg mi.
2023. febr. 7. 17:29
6/8 anonim válasza:
Nem kóser.
2023. febr. 7. 19:58
7/8 anonim válasza:
#2: Ha egészben esszük, akkor úgyis átrágjuk magunkat a páncéljukon, lisztként pedig teljesen mindegy, kitin bejön, kitin kimegy.
2023. febr. 7. 20:00
8/8 anonim válasza:
Amint lehet rendelni készételként házhozszállítással kipróbálnám. Már összefut a nyál a számban.
Csak nehony szétfussanak amikor kinyitom az ételhordót.. 🦗🐞🪲
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!