Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért lettél vega/vegán?

Miért lettél vega/vegán?

Figyelt kérdés

2023. febr. 4. 10:31
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Nincs olyan, hogy vega, az veggie. Csak a magyar találta azt ki, hogy vega, egy külföldi meg körberöhögi ha ezt a szót használja.
2023. febr. 4. 10:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es:

A kérdés egy MAGYAR oldalom van, ezért a MAGYAR szóhasználat a megfelelö, a kérdés nem külföldieknek szól!

A vega teljesen bevett szó Magyarországon, ebbe fölösleges belekötni, ettöl nem leszel több, éppen ellenkezöleg.

Kérdezö:

Nem vegán vagyok a szó eredeti értelmében, mert csak az étrendem az, nem eszem semmiféle állati eredetü élelmiszer.

Az ok egészségügyi, amióta így étkezem, rengeteg problémám megszünt, feltehetöen túlérzékeny vagyok az állati fehérjékre vagy egyébre, ami ezekben az élelmiszerekben megtalálható.

2023. febr. 4. 10:58
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
2: egy teljesen bevett téves szó.
2023. febr. 4. 11:00
 4/9 anonim ***** válasza:
38%

2-es, ha nem tudsz a kérdésre válaszolni, el is mehetsz.

Kérdező: étkezési zavar miatt 10 éven át.

Amióta meggyógyultam, mindent eszem.

2023. febr. 4. 12:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is egészségügyi okokból tértem át a növényi étkezésre (plant based). Vegánnak én se mondanám magam, ugyanis hazudnék, ha az etikai okok domináltak volna anno (ettől függetlenül teljes mértékben egyet tudok érteni azokkal, akik morális indíttatásból lesznek vegánok), illetve a veganizmus nekem is az étkezésemre terjed ki egyedül, például ruházkodás terén (sajnos) nem vagyok vegán.

Én most már 15 éve foglalkozom versenysporttal és dietetikával, és szimplán arról van szó, hogy a nemzetközi kutatások, a tanulmányok és a szakmai tapasztalatok mind-mind arra utalnak, hogy a jól felépített, helyesen megtervezett növényi alapú étrendnek csak előnyei vannak fiziológiai szempontból, hátrányai nincsenek. Szépen-lassan a racionalitásom vitt rá a plant based útra.

2023. febr. 4. 13:12
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem, miért ne a kérdésre válaszolvam volna? (2-es) Leírtam, miért eszem csak növényi élelmiszereket, ez meg szerintem a kérdésre adott válasz.
2023. febr. 4. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Kettes, bocs... félrenyomtam :D Az okoskodó egyesnek szántam (4-es vagyok)
2023. febr. 6. 17:13
 8/9 anonim válasza:
69%
Én először környezetvédelmi okoból lettem vegetáriánus, majd egy viszonylag rövid idő (kb. 1 év) állatvédelmi okokból lettem vegán. Utóbbi ugye nem csak az étkezés, hanem pl. olyan kozmetikai terméket sem veszek, amit állatokon teszteltek, stb. Egyébként a jól megválasztott vegán étrend az egyik legegészségesebb diáta (sajnos én erre nem figyelek oda nagyon)! Mindenkinek ajánlom egyébként ezt az életmódot, manapság amúgy sokkal könnyebb vegánnak lenni, mint pár éve szerintem. Legalábbis én rengeteg vegán termékkel találkozok, pedig kisvárosban élek.
2023. febr. 24. 21:48
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én fogyasztok tojást és tejterméket, csak húst nem.

Elsődleges oka, hogy egyik napról a másikra megundorodtam tőle. Mellékesen kiderült, hogy egy visszatérő gyomorpanaszom kialakulásában is jelentős szerepet játszott.

2023. máj. 21. 21:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!