Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az emberek miért nem vegetáriá...

Az emberek miért nem vegetáriánusak?

Figyelt kérdés
Minden ember tudja, hogy megölik az állatokat, hogy húst egyenek, és mégis esznek húst az emberek. Ezzel támogatják az állatok megölését.
2023. jan. 27. 18:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
52%

A boci soha nem ad tejet, az a fiatal állatok összefoglaló neve. A tehén tud tejet adni, és nem a vemhességgel, hanem az ellést követően kezd tejet termelni.

A répát is csak addig hagyják a földben amíg meg nem nő, aztán kitépik onnan és megeszik.

2023. jan. 27. 23:22
 12/16 anonim ***** válasza:
49%
A növényt is megölöd, de ne zavarjon...
2023. jan. 28. 13:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
De bírom, amikor valaki szándékosan provokál(ni próbál) és akkora öngólt lő mint a fene :D
2023. jan. 28. 13:23
 14/16 anonim válasza:
akkor itt kiemelném,hogy az ember is egy emlős,pl mint ahogy egy tigris is emlős,menj már oda a tigrishez,mondd már neki,hogy ne meg egy gazellát,válaszul téged is megfog enni,általános iskolában tanították a táplálék láncot,a boci egy haszon állat,nyilván lehet sajnálni,de nem fog beülni a mekibe és dolgozni,ahogy állatkertben sem lesz,akkor mit szeretnél,értelmetlen boci mezőket?ha nincsen rájuk igény akkor meg kihalnak,mert nem tenyésztik őket,én is állatvédő vagyok,szeretem őket,de ha ilyen hülyeségekkel akarjuk felborítani az élet rendjét,gondolkozzunk már el,mindenkinek a saját egyéni döntése,hogyan eszik,ne akarj másra rákényzeríteni.Az emberi szervezetnek szüksége van a húsra,mintha a tigrist gyümölccsel etetnénk,nyilván nem hal éhen,de nem is lesz életerős,egészséges.
2023. febr. 13. 13:24
 15/16 anonim válasza:
14/14 javítom *egye meg
2023. febr. 13. 13:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Mert hagyománya van, és “kultúrája” és ezektől a dolgoktól nehéz megválni.

Tudom, hogy nagyon nehéz elfogadni ezt, de olyan, hogy objektív moralitás nem nagyon létezik. Ezért persze, te érzed, hogy halomra gyilkolni élőlényeket az ember saját kielégülésére nem etikus, és morálisan inkorrekt, de ez a te morális kódod alapján etikátlan és inkorrekt, másoknak semmi lelki összeférhetetlenséget nem okoz. Valakinek az sem okoz, ha belevág egy másik emberbe egy kést, de mivel arról széleskörű társadalmi konszenzus van, hogy az bűncselekmény, ezért azt kevesebben csinálják.

Viszont ami kiborít, az a “de a növények is élnek, meg honnan tudjuk, hogy nekik nem fáj, ha megesszük őket?” típusú érvek. A fájdalomérzékelés komplex idegrendszert igényel, aggyal és ahhoz kapcsolódó információt szállító idegpályákkal. A növények nem rendelkeznek ilyennel. Én egyszerűen abból indulok ki, hogy olyan élőlényt nem eszek, aminek volt anyukája.

2023. márc. 23. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!