Betegsegre utal ha allandoan ehes vagyok, sosem lakok jol?
Pl egy nagy tal paprikas krumplit ettem nemreg, tejfollel, volt benne debreceni, kolbasz, virsli, ettem hozza hazi kenyeret.
Ez csak a legutobbi pelda, ehesnek erzem magam, es olyan fura iz van neha a szamban.
Miert nem lakok jol semmivel?
Regen reggeltol estig dolgoztam, este 3-4 virslit ettem es ennyi.
Amiota itthonrol dolgozom tobbet eszek, de akkor is allandoan ehes voltam.
Az a baj hogy mar 8 kg-ot hiztam es nem akarok allandoan “zabalni” de olyan ehes vagyok etkezes utan nemsokkal hogy a hasam is gorcsolni kezd.
Szerintetek lehet valami bajom?
Sokkal jobb lenne, ha elmennél a háziorvoshoz, elmondanád ezeket neki és kérnél egy labor vizsgálatot.
Az konkrétan sok mindent megmutat, jó esetben valóban csak rossz szokást vettél fel, de lehet valóban hormonális eredetű a probléma, pajzsmirigy, hasnyálmirigy működési zavar, amitől kialakulhatott inzulin rezisztencia is
Az egyik lehetséges ok lehet a cukorbetegség, ami miatt az inzulinszinted rendellenesen működhet, és ezért szükséged van több energiára.
A gyomor-bél rendszerben előforduló problémák, mint például a fekély, a gyomorgyulladás, a gasztritisz vagy a reflux is okozhatnak állandó éhséget.
Egy másik lehetséges ok lehet a nyombélfekély, ami miatt a gyomor tartalma visszakerül a nyelőcsőbe, és ez gyomorégést, égő érzést és éhséget okozhat.
Az is lehet, hogy a táplálkozásod, a stressz, a mozgáshiány, vagy egyéb egészségügyi problémák miatt van a folyamatos éhséged.
Az éhségérzetedről és az étkezési szokásaidról beszélj háziorvosoddal, hogy kiderítsék a probléma okát és megfelelő kezelést kaphass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!