Hogy lehet helyrehozni a helytelen táplálkozást 2,5 éves kisfiúnak?
Tavaly rákos voltam és hozzánk költözött fél évre az anyósom, ő vigyázott a kisfiamra, amikor én nem voltam toppon. Sajnos hónapokig eltartott a gyógyulásom nyilván, rengeteget foglalkozott a babámmal, amiért nagyon hálás is vagyok… Viszont egyáltalán nem tartotta be az alapvető szabályaimat az étkezéssel kapcsolatban.
Annyira alapvetőeket, hogy egy 2 éves kisgyereket nem tömünk csokival… nagyon jól evő baba volt, mindent megevett. Most viszont az almán és a paradicsomon kívül csak a csokit enné meg. Tőlem nem kap, de sajnos az apukáját nem érdekli, hogy ez nem vezet semmi jóra.
Engem piszkálnak, miért nem eszik sokat a gyerek.
Ők mind túlsúlyosak, ezt tartják normálisnak. 😞
Úgy érzem, hogy egyedül nem tudom soha helyrehozni, hogy lehetne rávenni az Apukát, hogy ne adjon a gyerekének semmi édességet? Olyan, mintha direkt kiprovokálná, hogy elvegyem tőle és a gyerek őt szeresse jobban. Mással nem tudom magyarázni már, hogy nem számít az egészsége.
A betegségem előtt én is csokin, péksütiken éltem, ezért is féltem őt annyira és mégis fel tudják hozni ellenem: “Pont te beszélsz, hogy ne egyen ilyeneket?!”
A válaszom: “igen, pont ezért lettem beteg, mert engem is így neveltek sajnos.”
De nem értik meg…
Végtelenül szomorú vagyok és olyan tehetetlennek érzem magam.
Milyen észérveket mondanátok nekik a helyemben?
Akkor sírni fog, majd megtanulja, hogy nem kaphat meg mindent.
Le kell róla szoktatni és az kemény, bőgős meló lesz, sajnos.
Biztosan rosszul fogalmaztam. Én nem adok neki csokit. 😄 Mások igen. De tegnap szerintem sikerült hatnom Apukára, ugyanis szegény kisfiam hányt is az este, mert csokis fánkot kapott…
Emberek… ez mindenki szerint normális? Szerintem nagyon szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!