Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy lehet helyrehozni a...

Hogy lehet helyrehozni a helytelen táplálkozást 2,5 éves kisfiúnak?

Figyelt kérdés

Tavaly rákos voltam és hozzánk költözött fél évre az anyósom, ő vigyázott a kisfiamra, amikor én nem voltam toppon. Sajnos hónapokig eltartott a gyógyulásom nyilván, rengeteget foglalkozott a babámmal, amiért nagyon hálás is vagyok… Viszont egyáltalán nem tartotta be az alapvető szabályaimat az étkezéssel kapcsolatban.

Annyira alapvetőeket, hogy egy 2 éves kisgyereket nem tömünk csokival… nagyon jól evő baba volt, mindent megevett. Most viszont az almán és a paradicsomon kívül csak a csokit enné meg. Tőlem nem kap, de sajnos az apukáját nem érdekli, hogy ez nem vezet semmi jóra.

Engem piszkálnak, miért nem eszik sokat a gyerek.

Ők mind túlsúlyosak, ezt tartják normálisnak. 😞

Úgy érzem, hogy egyedül nem tudom soha helyrehozni, hogy lehetne rávenni az Apukát, hogy ne adjon a gyerekének semmi édességet? Olyan, mintha direkt kiprovokálná, hogy elvegyem tőle és a gyerek őt szeresse jobban. Mással nem tudom magyarázni már, hogy nem számít az egészsége.

A betegségem előtt én is csokin, péksütiken éltem, ezért is féltem őt annyira és mégis fel tudják hozni ellenem: “Pont te beszélsz, hogy ne egyen ilyeneket?!”

A válaszom: “igen, pont ezért lettem beteg, mert engem is így neveltek sajnos.”

De nem értik meg…

Végtelenül szomorú vagyok és olyan tehetetlennek érzem magam.

Milyen észérveket mondanátok nekik a helyemben?

2023. jan. 16. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Semmit. Nyilván te vagy otthon a 2 évessel nem az apja, ergo azt adsz neki enni, amit akarsz. Semmi baja nem lesz ha napközben normálisan eteted, este meg kap édesség az apjától
2023. jan. 16. 20:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja, jó is lenne ha így működne. 😊 Sokat van itthon az Apuka. 1 hónapja nem kell bemennie a céghez és pár hétig nem is kell még. Addig cukorsokkot fog kapni.
2023. jan. 16. 20:28
 3/8 A kérdező kommentje:
És ha egyik nap teletömi, úgy gondolod, hogy másnap nem csak csoki után fog sírni? Már nem halmemóriája van szegénykémnek.
2023. jan. 16. 20:30
 4/8 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom, hogy le tudod-e szoktatni a csokiról, de a fogmosásra helyezz minél nagyobb hangsúlyt.
2023. jan. 16. 20:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor sírni fog, majd megtanulja, hogy nem kaphat meg mindent.

Le kell róla szoktatni és az kemény, bőgős meló lesz, sajnos.

2023. jan. 17. 13:26
 6/8 A kérdező kommentje:

Biztosan rosszul fogalmaztam. Én nem adok neki csokit. 😄 Mások igen. De tegnap szerintem sikerült hatnom Apukára, ugyanis szegény kisfiam hányt is az este, mert csokis fánkot kapott…

Emberek… ez mindenki szerint normális? Szerintem nagyon szomorú.

2023. jan. 17. 23:49
 7/8 anonim ***** válasza:
53%
Tudom, hogy nem te, hanem megmondod apukának, hogy nem. És elveszed tőle, amikor a gyereknek adná :)
2023. jan. 18. 14:54
 8/8 anonim válasza:
Megmagyaráznám az Apukának, hogy ez mennyire egészségtelen főleg egy 2 évesnek. Felhoznám a cukorbetegséget érvnek. Nézz utána a következményeknek. Ha valós következményeket tudsz neki mondani és nem csak azt, hogy mennyire egészségtelen akkor hátha ő is abba hagyja. A kisfiadat pedig próbáld fokozatosan leszoktatni. Kezdhetnéd csokoládéba mártott gyümölcsökkel.
2023. jan. 27. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!