13 éves vagyok 170 cm és 62 kg, le szeretnék fogyni 50 kg-ra mennyi idő alatt milyen módszerekkel lehet elérni?
Szia!
Ha az étkezésedet rendbe teszed, és kerékpározol, akkor szerintem 3 hónap alatt el fogod érni a -12 kg-ot, legalábbis nekem ennyi idő kellett hozzá. Részletezem egy kicsit:
Étkezést rendbe tenni = ne egyél olyan ételt, amiben úgynevezett "egyszerű szénhidrát" van. Ilyen a csoki, cukrozott üdítő, stb. Ezeknek magas a glikémiás indexe, így a benne található energiát a szervezeted hamar használja fel, nem pedig adagolja. És mivel olyan gyorsan nincs rá szükséged, zsírrá alakul; elraktározódik. (Keress rá: glikémiás index táblázat. Minél alacsonyabb, annál jobb!)
Mozgás = hosszan tartó, egyhangú mozgásra van szükség. Nem szabad túlerőltetned magad, mert az már nem a fogyás segíti; az már kardiovaszkuláris edzés. Neked aerob edzés kell. Pulzusod kb. 130/perc alatt legyen, és ne lihegve vedd a levegőt: ennyit kell betartanod. Én napi szinten kb. 45 percet bicajozok.
Nálad a legnagyobb probléma az lesz, hogy a szüleiddel elfogadtasd a fentieket, mert még gyerek vagy. Sajnos meglehet, hogy úgy gondolják majd: mivel ők a felnőttek, majd jobban tudják, mitől fogsz lefogyni. Vagy egyáltalán nem akarják, hogy lefogyj. Ha ez a helyzet, akkor keress a net-en valami oldalt, amit röviden elmagyarázza a glikémiás index és az aerob edzés lényegét.
Sajnos a mindennapi étkezésen is kellene változtatni, mint pl. fehér kenyér fogyasztása. A helyett inkább teljes kiőrlésű-, vagy rozskenyér lenne a jó.
A bicajozással vigyázz; én is kerülök nehéz forgalmi helyzetekbe, pedig kétszer annyi idős vagyok, mint Te. :) Amúgy az erőltetett gyaloglás talán még jobb.
Sok sikert!
(Mellesleg: nem vagy Te kövér 62 kg-osan...)
Annyit még hozzátennék, hogy kb. 57 kilósan tökéletesen karcsú lehetsz már.
Én csupán 162 cm hez vagyok 50 kiló és sovány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!