Miért van az, hogy simán kibírom este 6 óráig azt, hogy nem eszek?
Van egy furcsa szokásom, hogy 6 órától este 10ig viszem be a táplálékot.
Miért van az, hogy kibírom simán 6 óráig? A legtöbb embernek kiugrik a szeme az éhségtől.
Ha ez nem lenne elég, heti 5x súlyzós edzést is végzek. (nem a maszatolós lemegyek és csinálok valamit, hanem tényleges edzéstervem van, számolom a kalóriát/makrót, szóval komolyan veszem)
Reggel nincs étvágyam, suli időben nem eszek, mert nem vagyok éhes, suli után 2 órakor edzésem van, 5 óráig a teremben vagyok (másfél óra edzés, + séta), edzés közben nyilván nem vagyok éhes.
6 órakor visszaérek a kollégiumba, és általában ekkor van az étkezésem.
Lehet ebből bármilyen problémám? Cukrom az mindig jó, 5.0-5.5 körül szokott mozogni a nap folyamán. Nem szédülök, nem émelygek, semmi bajom nap közben. Vérképem is rendben van.
Van, aki ugyanígy csinálja ezt?
lehetséges, hogy szimplán hozzászokott már a gyomrod, ha ez van, akkor egyszer próbáld meg magadba erőltetni a reggelit, utána szerintem kívánni fogod.
még arra tudok gondolni, hogy "nehéz" kaját eszel délután/este, és így kitart egész napra. pl ha én nagyritkán benyomok délután egy egész pizzát másnap 4ig fixen nem vagyok éhes
6#
Izomépítés közben a lényeg az, hogy a fehérjeszintézis ne legyen alacsony, ezért érdemes 3-4 óránként enni, de itt is csak a fehérjebevitel a mérvadó. Izomépítésnél 20-30g fehérjét beszoktam vinni délben, hogy ezzel ne legyen gond.
Fogyásnál abszolút mindegy az, hogy mikor eszel. Izmot megtartani könnyű, építeni nehéz. Az elméleti részekkel tisztában vagyok szerencsére.
Illetve, a bevitt kalóriát nem lehet izommá dolgozni. Kalóriatöbblet -> több energia -> több energia = keményebb edzés + jobb regeneráció. Az izom a regenerációs időszakban épül, nem pedig az edzésen, de értem mit szeretnél ezzel mondani.
Mindenképp beiktatok legalább 1 étkezést 1-2 óra környékére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!