Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Évek át tartó hasmenés mi...

Évek át tartó hasmenés mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Éveken át folyamatosan hasmenésem volt (la.10) és hasi fájdalmaim, amik látszólag tejes dolgoktól még inkább jelentkeztek. Felhagytam a tejes élelmiszerekkel és megszűnni látszott a probléma egy rövid időre. Majd iszonyú haspuffadás jelentkezett és nagyon kevés tejszármazéktól is nagy fájdalmak, hasmenés.Probiotikum kúra óta látszólag jobban vagyok, bár jelenleg inkább némi szorulás jellemző. Vérző aranyerem folyamatosan van hasmenésnél is. Aggódom, hogy krónius bélgyulladásom lehetett és újra "belobban" majd.

2023. jan. 4. 17:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
IBS?
2023. jan. 4. 17:12
 2/18 anonim ***** válasza:
90%
Orvoshoz elmenni nem volt opció évek alatt?
2023. jan. 4. 17:14
 3/18 anonim válasza:
76%
Szerintem a legbiztosabb lenne elmenni orvoshoz, mivel a legtöbb betegség (köztük a rák is, vírus, gomba, stb.) jelentkezhet ilyen tüneteken keresztül. Remélem hasmenés közben/után iszol elég vizet, hogy pótold a folyadékhiányt.
2023. jan. 4. 17:18
 4/18 anonim ***** válasza:

Tejallergia vizsgálat után teljesen letettem a tejes ételekről, miután az orvosom hasnyálmirigy rákra gyanakodott. Csak azt tudom mondani, amit ő is mondott nekem? "hát akkor ne igyon több tejet"

Otthagytam volna, de nagyon jó orvos, és tudom, még egyszer nem mondja...

2023. jan. 4. 17:25
 5/18 A kérdező kommentje:

Voltam már orvosnál de fogalmuk nincs mi a gond😁 mint mindig.

Most már tudok tejes dolgokat enni a probiotikum kúra után mégis aggaszt a dolog. Ibs-re való 100+x. probiotikum segített.Édesanyámnak haspuffadásos tünetek miatt enzimhiányokat állapítottak meg. Nála a hasmenés sose volt jelen.

2023. jan. 4. 17:31
 6/18 anonim ***** válasza:

"Most már tudok tejes dolgokat enni"

Tejet?!

Vagy sajtot?

Kérj laktóz vizsgálatot háziorvosnál!! Ha igazolt, kaphatsz/vásárolhatsz enzimet...

Én éhgyomorra 2 dl tejtől 15-25 perc után összefosnám magam. Tejfölös főzelékek, levesek elfogyasztása esetén a 80-as évek végén alig-alig bírtam ki. Hogy 5-600 méter távolságot megtegyen az alakulat.

Viszont kemény sajttal semmi bajom.

2023. jan. 4. 18:02
 7/18 A kérdező kommentje:
Bármi tejeset tudok enni. Korábban a probiotikum szedése előtt a puffadás is kínzott, a legkisebb tejtartalom vegán termékeknél ha az szerepelt hogy nyomokban lehet benne tej és más ételek is, nem csak a tej.
2023. jan. 4. 18:53
 8/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk kilégzési tesztet a háziorvostól hiába kér, enzimet meg vehet anélkül is, ha kiakarja próbálni.
2023. jan. 4. 18:54
 9/18 anonim ***** válasza:

"Bármi tejeset tudok enni."

Ja, enni én is. Csak elaludtam tőlle, és iszonyú fejfájásra ébredtem, nap, mint nap.

2023. jan. 4. 21:03
 10/18 anonim ***** válasza:
A sóba-vizbe főtt krumpli segít. Próba szerencse
2023. jan. 4. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!