Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg ennyivel nagyobb...

Tényleg ennyivel nagyobb bőség és jólét van Angliában? Rokonok, akik kiköltöztek 5 éve nagyon elhíztak. Ez gyakori?

Figyelt kérdés

Idén 5 év után először töltik nálunk a karácsonyt nagybátyámék. Régen közel állt a két család. Unokatesómmal lényegében együtt nőttünk fel, viszont miután kiköltöztek én személyszerint nem annyira voltam képben hogy miujság velük csak szüleimen keresztül valamennyire. Úgyhogy most nagyon sokkoló volt látni mennyire meghízott az egész család. Unokatesóm akivel folyton együtt fociztunk régen, most 127 kg. Pedig még csak 17 éves a srác. Ugyanilyen szinten kell elképzelni az egész családot.

Persze szinte olyan mintha sose mentek volna el, jól elvagyunk meg jó a hangulat. De akkor is kicsit szomorú nekem így látni őket.

Jól keres nagybátyám odakint és jól élnek. Beszélgetésekből nekem úgy jön le hogy ők ennek tudják be a változást.Meg h várható volt, mert Anglia.

Tényleg van összefüggés? Nekem nincs más ismerősöm akik kitelepültek volna külföldre, úgyhogy nem tudom.

2022. dec. 24. 15:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én 14 éve élek Angliában , de ugyanúgy vékony vagyok .

Aki elhízik az többet eszik mint amit a szervezete igényel így az eltárolja zsír formájában , vagy nem eszik sokat , de helytelenül választja meg amit bevisz táplálékként.

Nem ország függő.

Tény viszont , hogy itt Angliában több a lehetőség szemetet enni , de ugyanúgy több a lehetőség egészségesen élni.

Egy hónap alatt több lazacot eszem mint otthon évek alatt , mert ott nem engedhettem meg magamnak.

2022. dec. 25. 13:47
 12/16 anonim ***** válasza:

Én nem tudtam mi az a kebab mikor itthon éltem mert akkor még ennyi árus se volt itthon mint most. Mikor mrgkóstoltam azt a bárányhú keveréket rá is szoktam onnantól, évekig ettem bár nem egyfolytában mert azért figyeltem az alakomra is. Igen, tudatosság kell mert könnyű elveszteni a kontrollt. Tényleg könnyű úgy hogy úton útfélen bele botlasz egy ilyen helybe pláne ha eltérő ízek vannak. Kínai is más kicsit mint itthon, legalábbis lehet olyat kapni náluk amit itthon nem.

Szóval ez a tudatosság nincs meg a rokonaidban, lehet mértéket tartani és akkor az ember nem lesz zsírdisznó.

Egy tini meg általában azt eszi mint a szülei. Ha egészségesebb étkezésre nevelték volna akkor nem hízott volna el így. Valószínű sportolásra se volt lehetősége, vagy tényleg még nem voltak barátai, nem ismerte a nyelvet hogy legyenek...

2022. dec. 25. 16:00
 13/16 A kérdező kommentje:

Vannak barátaik, de az biztos h sokat ülnek otthon mert nagy gamer lett mindkét unokatesóm. Nálunk is játszottunk most és ment a nasizás közben.

Nem tudom miért engedték el őket ennyire a szüleik. A kisebbik nagyon el van kényeztetve szerintem. Kifejezetten irfitáló. Mindig nyivákol h csokit akar meg fish n chipset. Aztán ha megevett két púpos tányért akkor meg fáj a hasa. De azért este tud azzal heccelni hogy mennyivel többet ettek mint én, mert nekik már "férfi hasuk" van. Kicsit a nagyobb unokatesóm is be szokott szállni, de ő nem olyan kötekedően tolja.

2022. dec. 26. 10:29
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Akárhogy nézzük mindenképp a szülők a felelősek azért hogy ez lett a helyzet. Jólét ide, barátok hiánya oda, a szülőknek van a legnagyobb ráhatása a gyerekekre. Kiváltképp a kisebbikre. Viszont ők nem csak hagyják a gyerekeket falni és lustálkodni de még maguk is nagyon elhíztak. Ezzel példát is állítva unokatesóidnak hogy nem baj ha nagyon elhízol hisz ez természetes velejárója annak hogy Angliába költöztünk. Így pedig nyugodt szívvel fognak túl sokat enni mert ha Apa kigombolja a nadrágját vacsora után akkor nekem is lehet.

Te viszont ezzel nem tudsz mit csinálni. Nem tudod mások gondolkodását befolyásolni, pláne nem egy 3 napos karácsonyi vizit alatt. A legjobb dolog amit tehetsz hogy elfogadod magadban hogy ők ilyenek és mostantól ez az alapértelmezett. Ha pedig később mégis változnak a dolgok akkor kellemesen meglepődsz és örülsz a sikerüknek.

Amúgy azt még hozzátenném hogy nem látsz bele a család működésébe. Lehet kifelé azt mutatják minden szuper, de simán lehet hogy valami nagy probléma akadt amit evéssel kompenzált a család. Ezt te nem tudhatod kívülről ha csak ők nem mondják.

2022. dec. 26. 11:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Hízásnak több oka ehet. Nem a jólét erre a jó megfogalmazás, hanem az hogy megváltoztak a táplálkozási szokásaik, ami az arra hajlamos egyedeknél hízáshoz vezet.

A táplálkozási szokásban benne van hogy olcsón jutnak kész ételekhez, legyen az gyors étterem vagy boltban kapható kész mikrózható kaja. Angliában rengeteg van az utóbbiból, és piszok olcsó, olcsóbb mint hentes és a zöldséges+ pékségben bevásárolni egyesével. Sokkal többféle csomagolt keksz/süti van a boltok polcain. Nálunk is van ilyen de sokkal kevesebb, és a keresetünkhöz képest drága, nem lesz mindennapos nasi otthon a csokis keksz vagy bolti süti, ha gazdálkodsz a fizetéseddel normálisan.

Másik táplálkozási szokás az angoloknál az hogy bőséges reggeli, de nagyon durván. Aztán estig max néhány süti, aztán normális vacsora. Igen ám, de aki nem tud olyan durván bereggelizni, az nem bírja ki estig néhány keksszel. Én pl. nem nagyon tudok reggelizni csak valami joghurtot vagy gyümölcsöt szoktam enni. Ettől több nem esik jól. Viszont nem bírok estig néhány keksszel ellenni. Annó én odakint sokat híztam, mert normál kaja helyett sütiket ettem napközben. Aztán visszaállt minden itthon.

2023. okt. 24. 11:32
 16/16 anonim válasza:

Ilyen a kultúra ott. Az angol egy igénytelen nép, nincs ízlésük esztétikára. A gasztronómiájuk szar.

Nézd meg a franciákat, ugyanolyan jólét mellett normálisan étkeznek, kultúrált, kimért, ízléses emberek. Vagy az északi országokat.

2023. nov. 3. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!