Tényleg ennyivel nagyobb bőség és jólét van Angliában? Rokonok, akik kiköltöztek 5 éve nagyon elhíztak. Ez gyakori?
Idén 5 év után először töltik nálunk a karácsonyt nagybátyámék. Régen közel állt a két család. Unokatesómmal lényegében együtt nőttünk fel, viszont miután kiköltöztek én személyszerint nem annyira voltam képben hogy miujság velük csak szüleimen keresztül valamennyire. Úgyhogy most nagyon sokkoló volt látni mennyire meghízott az egész család. Unokatesóm akivel folyton együtt fociztunk régen, most 127 kg. Pedig még csak 17 éves a srác. Ugyanilyen szinten kell elképzelni az egész családot.
Persze szinte olyan mintha sose mentek volna el, jól elvagyunk meg jó a hangulat. De akkor is kicsit szomorú nekem így látni őket.
Jól keres nagybátyám odakint és jól élnek. Beszélgetésekből nekem úgy jön le hogy ők ennek tudják be a változást.Meg h várható volt, mert Anglia.
Tényleg van összefüggés? Nekem nincs más ismerősöm akik kitelepültek volna külföldre, úgyhogy nem tudom.
Az elhízásnak és a jólétnek semmi köze nincs egymáshoz.
Az USA-ban sem azért van annyi elhízott ember, mert mindenkinek jól megy a szekér, hanem mert a többség gyorséttermi kaját zabál reggel, délben, este. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy mindjárt írni fogja erre valaki, hogy "Magyarországon kevés ember tehetné meg, hogy minden nap valami gyorsétteremben kajáljon", ami nyilván igaz, de ez még nem ettől függ.
10 évet lehúztam Ausztriában, nem írom le mennyit kerestem, de talán 3x h voltam gyorsétteremben ezidő alatt.
Nyilván a főzés nehezebb, időigényesebb, de ennek nem a jövedelemhez van köze, hanem a lustasághoz. Nekem is van ismerősöm aki Angliában él, előtte sem volt vézna, de most gurul. Az esküvőn tudod mi volt a menü? Pizza.... Pizza volt az esküvői menü. Ezért vannak elhízva, mert lusták, és eszik a gyorséttermi meg a műanyag kajákat.
Az biztos hogy sokat esznek. Folyamatosan nyammognak valamin. Unokatesóm apumnál is jóval többet eszik étkezéskor pedig azért apumon is van egy kis felesleg. Igazából mindannyian degeszre ették magukat. Még 9 éves kisuncsim is. Pedig ő nagyon hiperaktív kisfiú volt.
Szóval nem meglepő h így elhíztak ha így esznek. Csak azt nem értdm miért változtak meg az étkezési szokásaik ennyire miután kiköltöztek.
aki igazán jólétben él,.az nem hízik el.
az hízik el, aki sok szemetet zabál
6. Azért mert egy nagyvárosban pl kis tulzással mert minden sarkon gyorsétterem van (bár nem írtad hogy abban laknának). Én itthon nagyvárosban lakok de az ilyen kajások nagyrésze 6-kor bezár. Próbáltam rendelni kaját este de nem sikerült mert vagy be voltak zárva vagy egyáltalán nem szállították ki. Ami igen az az 1-2 pizzéria, de azt a pizzát pont nem szeretem. Eleve gyorsétterem is szinte csak a belvárosban van.
Kinnt meg van mkndenhol mindenféle. Még egy kisvárosban is van legalább kettő. Kebabos aki árul pizzát is, kínai, hambirgeres stb..és a nagyrésze szállít is.
Többen laknak ott ezért is több a gyorsétterem nyilván, meg azért pénz kérdése is. Aki nem szeret főzni az elmegy normális étterembe vagy gyorskaját vesz. A gyorskaják viszont tele vannak izesítőkkel, cukorral hogy még ízletesebb legyenek, mint a csipsz. Ezért nagyon könnyű rászoknki a mellett higy nem kell otthon bekoszolni az edényeket ami sokaknak kényelmes megoldás.
"folyton együtt fociztunk régen"
Na igen, és megkérdezném, hogy most abban a fene nagy anyagi jólétben lettek-e szegény gyereknek egyáltalán külföldi barátai, haverjai, bárki, akivel szóba tudna állni, eljárkálhat-e velük ide-oda, mindenféle helyekre, lődöröghet-e naphosszat a grundon, focipályán, bmx-pályán, mittudomén, van-e ottan egyáltalán élete? Vagy csak bezáródott egy élettelen szobába, és nyomkodja egész nap a ki6aszott világító lapostelefonját míg meg nem vakul? Másik keze meg a csipszes zacskóban. Bocsánat, hogy ilyen feltételezéseket teszek, de nem ő lenne az első elköltöztetett gyerek, aki nem találta meg az új világban a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!