Hogyan tudnám helyreállítani a táplálkozásom és az anyagcserém?
Egy rövid kis story, hogy megértsétek:)
Október elejétől egészen mostanáig volt/van egy kis étkezési zavarom, koplaltam, nagyon keveset ettem, a koplalás után viszont jött a falásroham, utána jött a hánytatás/hashajtás. Utána minden elölről. 7-8 kg-ot fogytam amúgy így.
Szeretném helyreállítani a táplálkozásom, mondjuk kezdetben napi átlag 800 kalóriát enni. Ha fokozatosan növelem a kalória bevitelt, egészen 1200 kalóráig(nekem annyi bőven elég), és mellette mozgok is minden nap+suli, akkor lehetséges hogy ne jöjjenek vissza a leadott kilók, és helyreálljon az anyagcserém?
Fontos megérteni, hogy mindenki más, és ami az egyik embernél működik, nem biztos, hogy a másiknál működik. Mindig a legjobb, ha konzultálsz egy egészségügyi szakemberrel, például orvossal vagy dietetikussal, mielőtt bármilyen változtatást hajtanál végre étrendeden vagy edzési rutinodon. Személyre szabott tanácsot és támogatást tudnak nyújtani a te egyedi helyzeted alapján.
Általában azonban lehetséges a táplálkozás és az anyagcsere helyreállítása a kalóriabevitel fokozatos növelésével és rendszeres fizikai aktivitással. Átlagosan napi 800 kalóriát elfogyasztva, majd fokozatosan 1200 kalóriára növelve megelőzheti a leadott kilók visszatérését, és segíthet helyreállítani az anyagcserét. Fontos azonban, hogy ezt egészséges és fenntartható módon tegyük. Ez magában foglalhatja a kiegyensúlyozott étrendet, amely különféle tápanyagdús ételeket foglal magában, a hidratáltságot és az elegendő alvást. Szintén fontos, hogy beszélj egészségügyi szakemberrel az esetlegesen felmerülő problémákról vagy kihívásokról, hogy segíthessenek neked biztonságos és hatékony tervet kidolgozni.
1200 kaloria egy ovodas gyerek adagja. Jarsz terapiara? Nagyon kene, mert fejben meg mindig orasi bajok vannak es az 1200 kaloria is koplalas gyakorlatilag.
Szoval szolj a szuleidnek, keressetek szakembert, aztan gyogyulgass.
Dietetikus tud segiteni etrendben is.
Azt nem tudom, hogy tenylegesen van-e felesleg rajtad, de ha van is, fogyni nem igy kell, ennek nincs ertelme. Termeszetesen amint elkezdesz tobbet enni, vissza fognak jonni a kilok, egy par biztos, de kiegyensulyozott, NORMALIS etkezessel es sporttal le lehet fogyni egeszsegesen.
Mar ha egyaltalan neked kell-e, ezt ugye nem tudjuk. Lehet pont hiznod kene.
Köszönöm a válaszokat!
173 cm vagyok és 46 kg
Jajjistenem... te írtad ki pár napja is????
800 kcal??? ez a szervezeted alapműködésére sem elég!!!
Ezekhez a méretekhez 1300 Kcal kellene _csak_ az életfunkcióid ellátásához.
15.4-es BMI-vel kóros soványság!
"KONZULTÁLJ A TESTSÚLYODRÓL AZ ORVOSODDAL
PA BMI kalkulátor szerint a testsúlyod a magasságodhoz képest nagyon alacsony. A szervezetedből fontos tápanyagok hiányozhatnak."
Nem ertem tenyleg, hogy ilyenkor a szulok hol vannak. Csak eszreveszem, ha a tini gyerekem 173 centi es korosan sovany es dietazik...
Bar az anorexia is altalaban a zuros csaladi hatterbol (is) fakad, tudat alatt figyelemfelhivas is a szulok fele, szoval aki itt tart, annal csaladilag is bajok lehetnek.
De akkor is nagyon szomoru.
7: rengeteg ilyen és hasonló kérdés van itt, 16-17 évesek (vagy fiatalabbak) leírásában. Tragédia, hogy mennyire nincs kommunikáció a szülőkkel..... Vagy nem mernek szólni nekik (némelyik le is írja), vagy a szülők lazán nem foglalkoznak a gyerekkel.... bemegy a szobájába, és csak enni-sz.rni jön ki. Úgy tartják a gyereket,m int vmi haszonállatot az ólban... :(((
Rméségesen szomorú.
Nem 1200 kalória kell, hanem a hízáshoz is minimum 3000+ (Minnie Maud modellről olvasgass, én aszerint jöttem ki súlyilag az étkezési zavaromból, és általában ez a "standard" a súly visszaállítására)
Aztán, miután már egészséges aúlytartományban vagy, vissza lehet állni egy 1500-1600 minimumra.
800 kcallal nem fogsz hízni semmit, és mellesleg egy hete még fogyni akartál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!