Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anyagcsere helyreállítása,...

Anyagcsere helyreállítása, reverse dieta?

Figyelt kérdés
Egy hosszabb dietabol jovok ki, ahol a deficitem 1200kcal ala sullyedt. Hallottam hogy a dieta utani sulyt csak ugy tarthatod meg a jojo effektus elkerulese erdekeben hogy szep fokozatosan helyreallitod az anyagcseredet az alap anyagcseredre (vagyis fokozatosan segited felgyorsitani, mivel a dieta alatt bevitt alacsony kaloriak miatt lelassult) Ez egy lassu folyamat, hiszen ha hirtelen hagyod abba a dietadat es egybol visszaallsz az az elotti etkezesre a tested nem tudja hirtelen befogani azt a sok energiat es mindent raktarozna. Elvileg hetente kell novelni a bevitt kaloriaidat, 50-100kcal korul, az edzessel egyhuzamban. Valaki esetleg csinalt mar ilyet, hogy kezdtetek bele, hogy alltatok vissza egy egeszseges napi bevitelre a visszahizas eselyenek minimalizalasaval?
2021. febr. 7. 14:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem hogy felnőtt embereknek miért nem tud eljutni oda az agyuk hogy ne ketogénbaromságokkal meg ilyen olyan diétákkal akarjon lefogyni, hanem az életmódváltás legyen a cél.

Élj egészségesen (leginkább vizet igyál, ne cukros üditőket, zöldségek, fehérhúsok stb, és lehetőleg ne akarj 10x repetázni) sportolj, heti 1x nasizz, de azt se úgy hogy akkor szétzabálod magad mindennel...

ENNYI

2021. febr. 7. 14:45
 2/3 A kérdező kommentje:
Termeszetesen igy gondoltam en is, nem az egeszsegtelen, regi eletmodomra akarok visszaallni, a dietam alatt sikerult atallnom egy kifejezetten egeszseges eletmodra, taplalkozas es sport teren is csak borzaszto alacsony volt a kaloriabevitelem (ami elengedhetetlen volt ahhoz hogy fogyjak) Nem az elozo eletmodomra szeretnek visszaallni, hanem ezt folytatni minusz a kaloria szamolgatasok nelkul. Tehat ezt a sulyt szeretnem tartani amit a deficitemmel elertem, a dietam alatt elsajatitott eletmoddal, ha igy tiszta.
2021. febr. 7. 14:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

ne azt számolgasd hány kiló vagy, mert az agyadra fog menni a dolog

figyelj oda mennyit eszel, sportolj, a vizet részesítsd előnyben stbstb... minusz/plusz 2-3 kiló nem fog számítani, annak örülj amit a tükörben látsz

nekem kockás hasam van, 180 centi vagyok, 76 kiló

nem számolgatok, egyszerűen csak van egy átlagos mennyiség amennyit eszek naponta, néha 1-2 kilóval nehezebb vagyok, néha könnyebb, de mindig jól nézek ki a tükörben (+ sport stb)

2021. febr. 7. 15:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!