Anorexiás lehetek a leírtak szerint?
Tavaly antidepresszánsok hatására 56 kg-rol felmentem 67 kg-ra, nyáron. Utana szeptemberben már nem szedtem a gyógyszereket plusz koplaltam is és így lementem 55 kg-ra. Most szeptemberben újra elkezdtem a koplalást mert nagyon félek hogy úgy fogok kinézni mint tavaly. 53 kg-ról indultam, azóta 46-47 kg vagyok, három hét alatt lettem ennyi 53-ról. Illetve 173 cm vagyok.
Az éves gondolata: egy belső hang állandóan megvonja tőlem az evést, ha egy falatot is merek enni, hizok. Egyszerűen olyan durva belső ellenállás van az evéssel kapcsolatban hogy a fogyás akarata teljesen legyőzi az éhséget.(de már nem is vagyok sokszor éhes)
Borzasztóan felek az elhizastol, ha eszek, akkor jobban ártok magamnak mint ha nem eszek. Hiszen ha nem eszek, szépen jönnek a mínusz kilók, de ha eszek csak lelkiismeret furdalásom van.
Három napja nem eszem semmit, csak vízen élek és teljesen elvagyok. Elhatároztam hogy le fogok fogyni. Nem tudom mikor eszek legközelebb, de ha eszek is 100 kcal alatt fogok
Ez mi lehet?
Tudom kérdező, te most tini vagy, a tested még ellenálló, de ez nem lesz mindig így.
Ugyanebben a testben leszel 25, 35, 45, 55... éves is.
28 évesen azt hallani hogy olyan csontritkulásod van, mint egy 90 évesnek eléggé kijózanító. Vagy mondjuk az, hogy az agyad megáll, elfelejtessz dolgokat.
És tudom, ez betegség, nem valami hülye hóbort, de magától nem fog elmúlni.
Valószínüeg valami ok van még ami miatt képtelen vagy kontrollt találni a életed felett, ez az egyetlen dolog ami biztos támpont, a számok, a bevitt tápanyag és az elért eredmények.
De hidd el, ezt az energiát más, sokkal hasznosabb dolgokba is fektethetnéd.
Igen, ezek az étkezési zavaros gondolatok sajnos nem a fennt említett két évre, de akár egy életre elkísérnek. Pont úgy mint egy drogos vagy egy alkoholista, anorexiával is el tud kapni a gépszíj, ha akár 20 évvel később beüt egy mélypont.
Ez ellen aktívan küzdeni kell, hiába ad biztonságérzetet, eufóriát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!