Biztos érdemes betegségek esetén diétát tartani?
A diétát úgy kell tartani, hogy közben átszervezi az ember a korábbi szokásrendszerét. Sokat számít, ha van rendszeres elfoglaltsága, munkája, hobbija és nem folyton az evésen jár az esze. Emellett van olyan gyógyszer is, ami a tapasztalatok szerint enyhe étvágycsökkentő hatású.
Én kb. 25 éve vagyok 2-es diabeteszesnek titulálva, de alapvetően semmi bajom nem volt addig, míg egy dilettáns háziorvos nem javasolt olyan gyógyszert amitől anémiás lettem, miközben a vércukor értékem nem javult. Pár éve mentem el egy diabetológushoz, aki ugyan elvben ért a cukorbetegség kezeléséhez, de miután bizonyos laborértékek nem javultak közepesen drága gyógyszer szedése mellett sem, ezért kénytelen voltam magam utánanézni a kezeléseknél használatos gyógyszereknek és végül sikerült olyan olcsó gyógyszert találni, aminek az orvosi protokol szerint javasolt fele adagja is megfelelő hatásúnak bizonyult (a szakorvos rosszallására/megdöbbenésére).
Reggel eszem egy kb. arasznyi főtt kolbászt (krinolin, debreceni stb.), kevés sajtot, esetleg minimális kenyeret, kávé/tea. Ebéd ételfutártól főzelék valami feltéttel. Este legfeljebb egy kefir. Emellett főtt cékla, kevés gyümölcs. Nem vetem meg a túlérett, édes banánt és ritkán édességet is eszem. Szesze ital csak alkalom szerűen.
Nem engedem magamhoz közel a éhség érzését, inkább itt ülök a számítógép előtt, hogy elterelje a figyelmemet.
Szóval a szénhidrátokat jelentősen kihagytam. Ketten vagyunk egy háztartásban és kettőnkre fogy el hetente 1/2 kg rozskenyér. A legutóbbi laboreredményem olyan lett, mintha 40 éves lennék, holott csaknem a duplája vagyok. 1 dioptriás olvasószemüvegem van, a kezdődő szürkehályog ellen nincs orvosság. Igyekszem naponta 3-4 km-t sétálni, gyalogolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!