Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Biztos érdemes betegségek...

Biztos érdemes betegségek esetén diétát tartani?

Figyelt kérdés
Emelkedett éhomi vércukor miatt nekem inzulinrezisztens, cukorbeteg diétát kellene tartanom próbáltam is tartani, de nagyon nehéz körülményes, le kell mondani finom élelmiszerekről, számolgatni kéne nekem ez baromi körülményes, szenvedés volt egy év után is. Úgy gondolom a sorsunkat nem tudjuk elkerülni, nem egy olyan ismerősöm van aki tartott egy diétát betegsége miatt de jött egy másik betegség és meghalt Az életben bármi lehet. Itt szenvedek megvonom magam a jótól és holnap autóbaleset miatt tolószékbe kényszerülök vagy rákos leszek. Az az érzésem hogy nem éri meg nagyon megtartóztatni magad és szenvedni egy diéta miatt, mert az élet bármit hozhat, ha már élünk éljünk, persze ahogy tudod ahogy kényelmes úgy tartsd a diétát és tartom is, de nagyon megtartóztatni lehet nem érdemes...
2022. nov. 27. 16:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A diétát úgy kell tartani, hogy közben átszervezi az ember a korábbi szokásrendszerét. Sokat számít, ha van rendszeres elfoglaltsága, munkája, hobbija és nem folyton az evésen jár az esze. Emellett van olyan gyógyszer is, ami a tapasztalatok szerint enyhe étvágycsökkentő hatású.

Én kb. 25 éve vagyok 2-es diabeteszesnek titulálva, de alapvetően semmi bajom nem volt addig, míg egy dilettáns háziorvos nem javasolt olyan gyógyszert amitől anémiás lettem, miközben a vércukor értékem nem javult. Pár éve mentem el egy diabetológushoz, aki ugyan elvben ért a cukorbetegség kezeléséhez, de miután bizonyos laborértékek nem javultak közepesen drága gyógyszer szedése mellett sem, ezért kénytelen voltam magam utánanézni a kezeléseknél használatos gyógyszereknek és végül sikerült olyan olcsó gyógyszert találni, aminek az orvosi protokol szerint javasolt fele adagja is megfelelő hatásúnak bizonyult (a szakorvos rosszallására/megdöbbenésére).

Reggel eszem egy kb. arasznyi főtt kolbászt (krinolin, debreceni stb.), kevés sajtot, esetleg minimális kenyeret, kávé/tea. Ebéd ételfutártól főzelék valami feltéttel. Este legfeljebb egy kefir. Emellett főtt cékla, kevés gyümölcs. Nem vetem meg a túlérett, édes banánt és ritkán édességet is eszem. Szesze ital csak alkalom szerűen.

Nem engedem magamhoz közel a éhség érzését, inkább itt ülök a számítógép előtt, hogy elterelje a figyelmemet.

Szóval a szénhidrátokat jelentősen kihagytam. Ketten vagyunk egy háztartásban és kettőnkre fogy el hetente 1/2 kg rozskenyér. A legutóbbi laboreredményem olyan lett, mintha 40 éves lennék, holott csaknem a duplája vagyok. 1 dioptriás olvasószemüvegem van, a kezdődő szürkehályog ellen nincs orvosság. Igyekszem naponta 3-4 km-t sétálni, gyalogolni.

2022. nov. 27. 18:03
 12/12 anonim ***** válasza:
Semmi baj, a te életed, csak az a probléma, hogy mi fizetjük a hozzátok hasonló elmebetegek orvosi kezelésének díját is. :(
2022. nov. 28. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!