Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha egyáltalán nem iszom,...

Ha egyáltalán nem iszom, mennyi idő alatt érzem majd a változást?

Figyelt kérdés

5 éve rendszeresen iszom, hol többet, hol kevesebbet, nagyon változó. Heti 4 liter és 2 liter bor közt szokott ez lenni, viszont abba szeretném hagyni. Kedden ittam utoljára.

Fogyni sem tudtam pia mellett, 40 kiló feleslegem van emiatt, holott nem is ettem valami sokat. Ez idő alatt 2 hét volt a max amit alkohol nélkül töltöttem el. Elhatároztam, hogy nem iszom, max karácsonykor fogok legközelebb, utána meg majd nyár elején, szóval nagyon ritkán iszom majd.

Azt nem tudom magamnak megígérni, hogy teljesen leteszem, ez is már nagy dolog nálam.

2022. nov. 25. 15:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Én ha nem iszok egy hétig, már jobban érzem magam. Bár esetedben biztos hatalmas lesz a sóvárgás
2022. nov. 25. 15:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Minimum egy hónap. De ha "laufokat" adsz magadnak, hogy mikor ihatsz, durvák lesznek a vissza esések. Nem leszek számodra népszerű, de az alkohol nagyon kemény drog. Nagy akarat kell, hogy le gyere róla. Beszippant úgy, hogy észre sem veszed. Ha viszont leteszed, egy teljesen más ember leszel. Nagy kihívás.
2022. nov. 25. 15:38
 3/8 A kérdező kommentje:

2# Igazad van, de nekem kell ez, hogy legyen valamibe kapaszkodnom úgymond, hogy mikor ihatok. Kéthavonta/havonta egyszer, erre akarok átállni.

A fogyás vajon mikor fog beindulni?

2022. nov. 25. 15:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Először is gratulálok, nagy lépés ami sokaknak nem megy! Ha alkalmi ivó leszel az okés, viszont valóban nagyobb lesz a kísértés visszaesni, de ha jól ismered magad, hogy ez nem fog gondot okozni, akkor rendben van.

A fogyásod is be fog indulni mert az alkohol elég sok kalóriát tartalmaz, igyál sok vizet is, az jót tesz a fogyásnál meg amúgy is. Persze függ attól hogy mennyit mozogsz, és hogyan táplálkozol, de menni fog és én szurkolok. Az első nagy, nehéz lépést megtetted.

2022. nov. 25. 16:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi. :) Majd megírom ide 2 hét múlva, hogy bírom-e még. Még ha nem is érdekel senkit, ki akarom kicsit dumálni magamból.
2022. nov. 25. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Bírni fogod mert bírnod kell, egy életünk van, annak minőségi életének kell lenni, és te jó úton vagy ehhez nagyon
2022. nov. 25. 16:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Menni fog, szorítok neked. Szerintem azokon a pontokon kell erősnek lenni mikor bemész a boltba és nem csúsztadot az üveget a kosárba, ha már otthon vagy pia nélkül jó vagy, csak foglald le magad, olvass, filmezz, főzz vmi finomat. Az is fontos, hogy legyen valami célod, pl. amit piára költenél pénz abból vegyél meg magadnak olyan dolgot amit már régóta szeretnél. Szerintem 2 hét múlva érződik a változás, pozitívabb lesz a gondolkodásod. Esetleg, ha mégis becsúszik egy ivós nap, ne ostorozd magad, hogy neked ez úgysem megy, és ne ott folytasd ahol abbahagytad... nyugtázd magadban, hogy ez most becsúszott, de törekedj rá, hogy minél ritkábban történjen és rendben lesz minden. Egyébként nem vagy full alkesz, ezen a szinten nem olyan nehéz felhagyni az alkohollal, de tény, hogy könnyű lecsúszni. Illetve, szerintem legtöbben menekülés miatt isznak, nem akarnak szembenézni az élettel, csak úgy lazulás céljából szeszelnek, de ez nem vezet sehova, csak önbutítás.
2022. nov. 25. 19:29
 8/8 A kérdező kommentje:
7# Köszönöm a biztatást. Tegnap ittak a szüleim egy pohárkával, nem kértem tőlük, nem is hiányzott.
2022. nov. 26. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!