Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha elhízás miatt megnövekszik...

Ha elhízás miatt megnövekszik a vérnyomásom,akkor ha lefogyok visszamegy egy normál értékre?

Figyelt kérdés

2022. okt. 26. 10:18
 1/8 anonim ***** válasza:
15%
Úgysem fogysz le.
2022. okt. 26. 10:20
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Lejjebb fog menni, de valoszinuleg akkor is magas lesz.

Hany eves vagy, mennyire tulsulyos, mennyi a nyugalmi helyzetben mert vernyomasod?

2022. okt. 26. 10:21
 3/8 A kérdező kommentje:
90kg 17/F 175cm Most mérte a védőnő a suliban és azt mondta,hogy egy kicsit magas.(132 a szisztolés és a diasztolés 70 valamennyi)Azt mondta,hogy vezessek vérnyomásnaplót amit vezetni fogok.Én azt gondolom,hogy az elhízás miatt magas a vérnyomásom.Aminek meg az egészségtelen kaják és az antipszichotikum az okai.
2022. okt. 26. 10:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez még nem vészes, 140/90-től kell menni orvoshoz.
2022. okt. 26. 10:27
 5/8 A kérdező kommentje:
#4De én szeretnék egészséges lenni és aggódom,hogy nem dolgozhatok ápolóként,ha magas a vérnyomásom.(Nem tudom milyen egészségügyi vizsgálatokon kell megfelelnem ahhoz,hogy ápoló lehessek)
2022. okt. 26. 10:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel lejjebb megy fogyás után.

Nekem 40 kiló túlsúllyal 145-150 volt a szisztolés (diasztolésra nem emlékszem), most pedig 10 kg felesleggel 120-130 között mozog.

2022. okt. 26. 11:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Sokaknál csökkent a vérnyomáson a fogyás, ez igaz. Főleg időseknél. Viszont vannak, akiknek soványan is épp úgy magas. Meg nem mondja senki, mi lenne nálad, ha... de az biztos nem árt, ha fogysz pár kilót.
2022. okt. 27. 23:23
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Tehát 132/70?

Az a lófingot magas...Az orvostudomány mai állása szerint 140/90-től magas egy kicsit,de még ez sem vészes általában.Max.ha valakinek 110/80-hoz van szokva,és hirtelen felugrik 140-re,akkor mondjuk szédülhet kicsit,fájhat a feje,vagy egyéb tünetei lehetnek(ismerek ilyen embert)

Szóval ne aggódj,ápolóként biztos,hogy dolgozhatsz ettől még.Az egészségtelen kajákat persze lehetőleg szüntesd be,mert rongálják a szív-és érrendszert,ez pedig hosszú távon valóban okozhat magas vérnyomást akár.És heti 3x30 perc kardio edzés mindenképp jót tesz a szervezetnek.Mondjuk a vérnyomásnapló nem rossz dolog,legalább azt megtudhatod,hogy esetleg vannak-e nagyobb kilengéseid a 132/70-hez képest.

2022. nov. 1. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!