Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért olyan furcsa, ha valaki...

Miért olyan furcsa, ha valaki nem akar elhízni?

Figyelt kérdés

8 és 12 éves korom között volt olyan időszak, amikor talán közel 10 kiló felesleg is lehetett rajtam, és mivel soha sem voltam nagyétkű, azért valószínű, hogy hízásra hajlamos lehetek (mennyiségre ugyan nem ettem sokat, de gyakran voltak tésztás, illetve disznóhúsos ételek nálunk). Annak idején az édesapám például hallani sem akart arról, hogy fogyókúrázni kezdjek, mondván hogy egy fejlődő szervezetnek állandó táplálkozásra van szüksége (a sportolásra meg azt mondta, hogy elvenné az időmet a tanulástól).

Később sikerült leadnom a felesleget, és jelenleg tartom a súlyomat (65 kg körül szoktam lenni, ehhez 168 centis vagyok; 28 F), és igyekszem kisebb (vagy inkább normál?) adagokat enni, illetve a vörös húsokat, tésztát, édességet kerülni + kenyeret is viszonylag keveset fogyasztok.

A környezetem viszont időnként csodálkozik, hogy miért eszem csak annyit, amennyit, illetve bizonyos ételeket, italokat miért fogyasztok ritkán, mert párszor tettek nekem efféle megjegyzéseket, mint például: "Nem vagy kövér, nyugodtan ehetnél többet is", vagy "Biztos, hogy elég neked ennyi?" (pl. egy tányér leves)

2022. aug. 22. 10:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Most önvisszaigazolást vársz a kérdésedre? Magadtól nem tudsz a saját kérdésedre válaszolni annak a tudatában, hogy tuti, hogy tisztában vagy azzal, hogy hazánk mennyire elhízott?

Miért olyan furcsa neked, hogy a saját képmásukra akarnának formálni?

2022. aug. 22. 11:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Tekintve, hogy az emberek többsége nem szeretne elhízni (még akkor sem, ha ez nem sikerülne), nem hiszem, hogy ez olyan különleges dolog lenne.

Sajnos sokan beleszólnak abba, hogy a másik mit csináljon a testével: a kontroll tudata, az ez iránti vágy sokszor felülírja, amit a józan ész vagy az erkölcs diktál.

2022. aug. 22. 11:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Az első válaszhoz: azért nem fordult meg a fejemben ez az eshetőség, mert azoknak a többsége, akik amiatt tették a megjegyzéseket, hogy szerintük keveset eszem, és azért, mert igyekszem mellőzni bizonyos ételeket, pont hogy normál súlyú, vagy legfeljebb enyhén túlsúlyos volt.
2022. aug. 22. 12:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyre több dagadttal vagyunk körülvéve, úgyhogy már az a furcsa, ha valaki nem az.

Továbbá MO-n az éttermi, meg az otthoni nagymamiféle, de sokszor még a menzai adagok is akkorák, hogy meghajlik alattuk a porcelántányér és sokan kötelességüknek érzik mind magukba tömni, akkor is, ha 70 kilósak (pedig a 100 kilós is ennyit kap) akkor is, ha nem éhesek, mert pl gongütésre járnak amúgy is kajálni, vagy mert hát sok pízbe került, leeszem, ha beledöglök is.

2022. aug. 22. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!