Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Emelkedett éhgyomri cukorszint?

Emelkedett éhgyomri cukorszint?

Figyelt kérdés

Havonta 2-3x alkalomszerűen meg szoktam mérni az éhgyomri cukorszintemet, mivel családban is van aki cukorbeteg. Eddig teljesen normális értékek voltak. Este pont nem étkeztem jól, illetve a fő étkezés közel volt a vacsorához így csak nasit ettem ès reggelre 6.8 volt elsőre a cukorszintem. Ellenörzésképp megnéztem azonnal mèg 2x az 6.4 lett. Ez már bajt sugall, vagy mit jelenthet? Màtól minden nap mérni fogom. 73kg vagyok 178 centi magas, fizikai munkàt vègzek.

29F

2022. okt. 25. 10:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Terheléses inzulinvizsgálatra menj el, az éhgyomri cukor nem sokat árul el. Akinek van cukorbeteg a családban, annak egyébként is ajánlott évente 1x (én is ebben a cipőben járok amúgy). Kb. 2-3 óra, többször is vesznek vért, egyszer reggel éhgyomorral, majd megitatnak veled valami cukros löttyöt és utána még kétszer.
2022. okt. 25. 10:45
 2/2 A kérdező kommentje:
Remelem nincs nagy gond. Csak képes vagyok fölstresszelni magam ami lehet méginkább megtolja. 2òrával 2szendvics utàn 6.4et mértem, 3óràra rá 5.9-et
2022. okt. 25. 12:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!