Futóként hogy érdemes fehérjét fogyasztani?
Átlagosan heti 5x futok (60-80 km között), de az étkezésre is jobban szeretnék figyelni. Az egyértelmű, hogy kevesebb fehérjét fogyasztok, mint kellene, ezért elkezdtem én is "porokat inni". Úgy tudom edzés utáni fél órában érdemes inni egy ilyen kört, de olyat is hallottam, hogy többen napi 2x isznak ilyeneket. Azt reggel érdemes meg edzés után? Valamint a többi makróban is tudnátok segíteni?
A fehérjénél 1,4xttkg-t számoltam, a többinél még semmit.
Nem vagyok és nem is leszek profi sportoló, a célom tényleg csak annyi, hogy jobban figyeljek az étkezésre is (valamint szálkásodni szeretnék). Be szeretnék vezetni egy heti 1x edzőtermi erősítést is a futás mellé.
Valamint rólam infók: 23/l, 164 cm magas 60 kg
Tényleg nem vagyok tapasztalt etéren, szóval légysz inkább segítsetek és magyarázzátok el a dolgokat, mielőtt bárki is nekem esne/belém kötne.
Azóta hidd el, a közelébe sem mentem neki.
Mondjuk még mindig nem értem, hogy hogy lehet azt hinni, hogy nem kell a magas fehérjebevitel főleg edzés mellett, mert már az is be lett építve. Az, hogy valaki mondjuk edz futás mellett, de nem figyel a fehérjére, egyáltalán nem fogja előrébb vinni. Ha nincs meg a ttkg x minimum 1,6 g fehérje, izomból fog veszíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!