Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A laktózmentes diéta mennyi...

A laktózmentes diéta mennyi idő elteltével érezteti a hatását?

Figyelt kérdés

Állandó hasfájás és puffadás miatt kezdtem bele, egyéb tünetem nem volt.

Előre is köszönöm!

2022. okt. 2. 17:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan a laktóz okozta a hasfájást és a puffadást, vagy csak találomra elkezdtél diétázni?
2022. okt. 2. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Tényleg nem biztos, hogy a laktóz okozza a problémákat. Nekem is voltak hasonló problémáim egy időben, és habár való igaz, laktóz érzékeny is voltam/vagyok, de nem ez volt aprobléma okozója.

Gasztroenterológushoz lehet, hogy érdemes lenne ellátogatni.

Mindenesetre jobbulást kívánok!

2022. okt. 2. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag már a diéta elején, mivel megszűnik az irritáció.

Biztos hogy az okozza? Főleg hogy az alhasi görcsöt, szelesedést, és hasmenést is kihagytad a panaszok közül.

2022. okt. 2. 17:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólást!! Mentek a zöldek!

Kedden megyek belgyógyászhoz, gasztróshoz utána. A diétát a házidoki ajánlotta telefonon...képzelhetitek hogy meg lettem vizsgálva.

Alhasi fájás van, de inkább tompa mint görcsös. Puffadás sem látványos, de szeles az tuti 🙃 a labor jó, UH negatív.

Én sem gyanakszom a laktózra, mert már 1 hete elhagytam és semmi. Gondoltam azért megpróbálom.

Köszönöm a jókívánságot! Mindenkinek jó egészséget kívánok!

2022. okt. 2. 18:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Addig ne diétázz, míg nem volt meg a vizsgálat, mert fals negatív eredményt adhat.
2022. okt. 3. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es

Alhasi fájdalom?

Hmmm, sajnos ez is ismerős. Tényleg benne lehet a pakliban, hogy valami olyan probléma áll adolog hátterében, amit a gasztroenterológián tudnak majd kideríteni.

2022. okt. 3. 17:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Összenövés is eszembe jutott, 2 éve volt császárom, és állítólag okoz(hat) emésztési panaszokat...hát meglátjuk, még egyszer köszönöm!!
2022. okt. 3. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!