Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A babféléktől miért van...

A babféléktől miért van rengeteg székletem?

Figyelt kérdés

Tegnap vacsorára sóletet ettem, emiatt a mai napon 4-szer kellett wc-re mennem és mind a 4 alkalommal rengeteg székletet ürítettem.

Ez normális?

2022. szept. 25. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Normális. Csodálom, hogy eddig nem volt szerencséd hozzá, hogy a bab hajt. Magas a rosttartalma.
2022. szept. 25. 20:42
 2/5 Miss Endzsi ***** válasza:
74%
Kitakarítja a beledet a sok rost. Jót tesz a bélbolyhaidnak😊
2022. szept. 25. 20:48
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Sok emészthetetlen növényi rost van benne, részben a babhéjban, részben a tápanyagban is gazdag szíklevelekben (növényi sejtfalak miatt). A rostok sok vizet kötnek meg és nagy felületük miatt a bélbaktériumok is előszeretettel telepednek meg rajtuk és szaporodnak, élettevékenységük közben pedig sok gázt is termelnek. A fokozott bélmozgásokat pedig a belek feszülése váltja ki.
2022. szept. 25. 20:53
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Az egészségtelen ételek jellemzője, hogy sok székletet termelnek, hiszen tele vannak emészthetetlen összetevőkkel. A babfélék is mind ebbe a kategóriába tartoznak, főként a szójabab. Egyébként a bélszél is azért termelődik, mert próbál a szervezet megszabadulni tőle. Én azt tanácsolom, hogy hagyd el a babféléket az étrendedből.
2022. szept. 25. 21:07
 5/5 anonim ***** válasza:
45%

Nincs hashajto hatasa a babnak, csak siman magas a rosttartalom.

Ha megeszel ugyanannyi sulyu almat, mint tegnap babot, akkor hasonlo eredmenyt ersz el. (a solet a tanyerodban legalabb 1 kg sulyu volt, szoval egyel meg 3-4 almat)

2022. szept. 25. 21:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!