Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Most akkor izomépítés céljából...

Most akkor izomépítés céljából mindegy milyen fehérjét eszek, vagy sem?

Figyelt kérdés
Van egy kollégám, 32 éves, testépítő, jár is versenyekre. Állandóan csirke, rízs, brokkolit eszik, munkahelyen is ezt nyomatja állandóan még reggelire is. Nagy rommá gyúrt csávó, tisztában vagyok vele, hogy koxol. Kérdeztem tőle, hogy nem unja-e a csirke, rízs, brokkolit állandóan. Mondta, hogy azért eszi ezt, mert ez a jó, és kérdezte, hogy én miket eszek kondi mellett. Mondtam neki, hogy kb. a napi 1,5-1,6 gramm fehérje testsúly kilónként megvan, de én ebbe mindent beleszámolok, a csirkemell soknát is, sajtot is, sőt még a nővényi fehérjét is, pl. a rozskenyér, lencse, zabpehely fehérjetartalmát is. Ő csak nevetett, azt mondta ezek hulladék fehérjék, állítólag a csikremell sonkát, lencsét, meg a rozskenyeret nem tudja a szervezet olyan jól izomépítésre fordítani. Most akkor mi az igazság?

2022. szept. 16. 20:36
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

"ezek hulladék fehérjék, állítólag a csikremell sonkát, lencsét, meg a rozskenyeret nem tudja a szervezet olyan jól izomépítésre fordítani"

Nagy tudós a kollégád, igazi szakember. A szervezeted szerinted nézi, hogy ez a fehérje csirkemellből volt, az a fehérje lencséből, amaz a fehérje rozskenyérből? Vagy mi az elképzelés? A szervezeted csak aminosavakat lát. Hogy ezek az aminosavak milyen fehérjeforrásból érkeznek, azok a fehérjeforrások pedig milyen kajából származnak, azt a szervezeted már rohadtul nem látja. Nyilván egy rozskenyér vagy egy zabpehely fehérjeforrás szempontjából nem olyan előnyös, mint egy csirkemell, hiszen utóbbiban jelentősen több a protein, de attól még teljesen mindegy, hogy miből viszed be a fehérjét. Legyen meg az 1,5 g/tskg protein (mindegy miből), és nem ezen fog múlni az izmosodásod. A kollégád pedig két beszúrt injekció között nézzen egy kis DietGainzt, mert ráfér a tanulás.

2022. szept. 16. 21:13
 2/6 anonim ***** válasza:
31%
A brokkolira ránézek és felfordul a gyomrom.Nem vagyok én kecske!!
2022. szept. 17. 07:25
 3/6 anonim ***** válasza:
47%
Nem mind1. Van amelyik hatekonyabb izomepitesre, de szervezet fuggo is. Csirke mellett en eszek marhat halat meg tojast is. Csak csirketol kilennek foleg versenyfelkeszulesnel mikor lazan beviszel 200g feherjet
2022. szept. 17. 10:38
 4/6 A kérdező kommentje:

A lencse pl. nem teljes értékű fehérje, mivel nincs meg benne mind a 9 esszenciális aminósav, gondolom ezért mondja rá, hogy hulladék fehérje.

2022. szept. 17. 12:24
 5/6 anonim ***** válasza:
84%
Ezek ezer éves tévhitek, vágod? A lencsében is jelen van az összes esszenciális aminosav, ugyanis a biológia törvényei máshogy nem is engednék létezni. Szimplán csak nem olyan arányban vannak jelen az esszenciális aminosavak a lencsében, mint mondjuk a csirkemellben. Ennyi a különbség. De ez a gyakorlatban a karocskád fejlődésére nézve tudod mennyi relevanciával bír? Semennyivel.
2022. szept. 17. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:
A te barátod sem sok biológia órán járt életében. Nincs olyan, hogy a növényi fehérje nem jó. Ő nem azért van kigyúrva, mert jó fehérjét eszik, hanem mert koxol.
2022. okt. 3. 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!