Mennyi fehérjeport kéne be vigyek a szervezetembe ha 175cm és 48kg vagyok? nem eszek sokat, meg ha eszek is nem hizok tőle
"nem eszek sokat, meg ha eszek is nem hizok tőle"
Ha nem eszel sokat, akkor persze, hogy nem hízol. Ez nem egy nagy megfejtés a részedről. Hízáshoz tartós kalóriatöbblet kell, ha te pedig nem vagy tartós kalóriatöbbletben, akkor értelemszerűen nincs is mitől híznod.
Fehérjéből, mint makrotápanyagból egy átlag embernek célszerű valahol 0,8 g/tskg és 1,5 g/tskg között lenni. Sportolóknak ennél valamennyivel többre van szükségük, de nem írtad, hogy te sportolnál. Na most a 0,8 g/tskg fehérjét (ami a minimálisan ajánlott egészségügyi szint) egy óvodás is beviszi anélkül, hogy bármire is odafigyelne, ergo ha te szoktál azért enni naponta egyszer-kétszer, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy neked is megvan, úgyhogy miért akarsz te fehérje port venni? Milyen indokolt szükséged neked arra?
Figyi, én nem vagyok a fehérjeporok mellett, nekem sportolás mellé jól jön pl zabkásába, vagy most nyáron protein fagyi készítéséhez. De igazából tök felesleges, csak kényelmi dolog, esetleg egy kis változatosságot tud adni. Ha a hízás a cél, akkor az olajos magvak, és a belőlük készült krémek (pl mogyoróvaj, ezeket házilag is meg tudod csinálni egy jó darálóval) sokkal élvezetesebbek, és hatásosabbak szerintem.
Szóval ha nem indokolt, ne erre költsd a pénzt. Egyébként a napi igényt tökéletesen leírták, 0,8-1,5-/ttkg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!