Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi fehérjeport kéne be...

Mennyi fehérjeport kéne be vigyek a szervezetembe ha 175cm és 48kg vagyok? nem eszek sokat, meg ha eszek is nem hizok tőle

Figyelt kérdés
2022. szept. 9. 21:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Semennyit. Étkezz természetes élelmiszert.
2022. szept. 9. 22:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"nem eszek sokat, meg ha eszek is nem hizok tőle"

Ha nem eszel sokat, akkor persze, hogy nem hízol. Ez nem egy nagy megfejtés a részedről. Hízáshoz tartós kalóriatöbblet kell, ha te pedig nem vagy tartós kalóriatöbbletben, akkor értelemszerűen nincs is mitől híznod.

Fehérjéből, mint makrotápanyagból egy átlag embernek célszerű valahol 0,8 g/tskg és 1,5 g/tskg között lenni. Sportolóknak ennél valamennyivel többre van szükségük, de nem írtad, hogy te sportolnál. Na most a 0,8 g/tskg fehérjét (ami a minimálisan ajánlott egészségügyi szint) egy óvodás is beviszi anélkül, hogy bármire is odafigyelne, ergo ha te szoktál azért enni naponta egyszer-kétszer, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy neked is megvan, úgyhogy miért akarsz te fehérje port venni? Milyen indokolt szükséged neked arra?

2022. szept. 9. 22:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Figyi, én nem vagyok a fehérjeporok mellett, nekem sportolás mellé jól jön pl zabkásába, vagy most nyáron protein fagyi készítéséhez. De igazából tök felesleges, csak kényelmi dolog, esetleg egy kis változatosságot tud adni. Ha a hízás a cél, akkor az olajos magvak, és a belőlük készült krémek (pl mogyoróvaj, ezeket házilag is meg tudod csinálni egy jó darálóval) sokkal élvezetesebbek, és hatásosabbak szerintem.

Szóval ha nem indokolt, ne erre költsd a pénzt. Egyébként a napi igényt tökéletesen leírták, 0,8-1,5-/ttkg.

2022. szept. 10. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!