Vegán étrend okozhat nem szándékos fogyást?
Mindig odafigyeltem az étkezésemre, rendszeresen sportolok is. Húst régóta nem eszem, de kb. 1 hónapja elhagytam minden állati eredetű dolgot is. 173 centihez 57-58 kg voltam, de most 54 kg vagyok. Pedig eleget eszem, teljes kiőrlésű tésztákat, bulgurt, kölest, rizst, mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyeseket, még a sport miatt megengedőbb is vagyok magammal, mint régebben, simán eszem cukros sütit is olykor, vagy csokit..stb. Teljesen jól érzem magam, van energiám, könnyen kelek, nem fáradok el hamar.
Heti 3-4x futok 40 percet és amúgy is aktív életet élek, de fogyni nem szeretnék többet, már kicsit be van esve az arcom és a cicimből is ment le. Pár hete emeltem a kalóriabevitelt, 2500-2800 között eszem kb egy nap, de így is fogyok. Vérképem teljesen rendben, háziorvos tanácsa, hogy egyek többet, nincs semmi gond. 🤦♀️
Valaki járt már ebben a cipőben, és ha igen tud tanácsot adni, mire kellene odafigyelnem?
Köszi a válaszokat!
28/N
"Pedig eleget eszem"
Ezek szerint mégse. Ezért nem mindegy, hogy szemre vagy érzésre eszik valaki eleget, vagy konkrétan, számok szintjén is, kalóriák szintjén is, makrotápanyagok szintjén is.
"2500-2800 között eszem kb egy nap, de így is fogyok"
Nem valószínű, hogy 2800 kalóriával deficitben lennél. Növényi étrenden amúgy sem könnyű sok kalóriát bevinni, ráadásul a mozgásod által elégetett kalóriát sehogyan nem tudod pontosan meghatározni, úgyhogy szimplán csak deficitben vagy, ezért fogysz. Növényi étrend mellett ez könnyen előfordul, pláne az ilyen esetekben, amikor elcsúszik a számolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!