Miért tesznek a sóhoz kálium-kloridot?
Az is érdekes,hogy egyesek szerint nem is egészséges és csak nátrium-kloridot kellene fogyasztani,mint só.
Keveset együnk,mert egészségtelen,de mások szerint meg sokkal többet kellene fogyasztanunk!
Natrium Klorid a konyha só
Kalium klorid nem a konyha só.
Jódozott sóban van kalium-klorid minimális mennyiségben.
Sajnos az van hogy jó sokszor megbuktak a magyar cégek mert a 0,1% mennyiség helyett nagyságrendekkel magasabb volt a kalium-klorid tartalom.
Ami nem egészséges mert sok káliumtól ha felborul a kálium szint, megáll az ember szíve.
Nekem van otthon direkt kezeletlen só is meg jodozott is.
Probléma csak az hogy alig lehet kezeletlent venni szinte...
Mert az olcsóbb.
Az édesítőszert sem azért rakják számolatlanul mindenbe, mert a cukor egészségtelen, hanen mert a cukor túl drága.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!