Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért tesznek a sóhoz kálium-k...

Miért tesznek a sóhoz kálium-kloridot?

Figyelt kérdés

Az is érdekes,hogy egyesek szerint nem is egészséges és csak nátrium-kloridot kellene fogyasztani,mint só.


Keveset együnk,mert egészségtelen,de mások szerint meg sokkal többet kellene fogyasztanunk!



#só #nátrium-klorid, kálium-klorid #egészségtan, táplálkozás
2022. szept. 9. 11:22
 1/3 anonim ***** válasza:
50%

Natrium Klorid a konyha só


Kalium klorid nem a konyha só.

Jódozott sóban van kalium-klorid minimális mennyiségben.

Sajnos az van hogy jó sokszor megbuktak a magyar cégek mert a 0,1% mennyiség helyett nagyságrendekkel magasabb volt a kalium-klorid tartalom.

Ami nem egészséges mert sok káliumtól ha felborul a kálium szint, megáll az ember szíve.


Nekem van otthon direkt kezeletlen só is meg jodozott is.

Probléma csak az hogy alig lehet kezeletlent venni szinte...

2022. szept. 9. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Mert az olcsóbb.

Az édesítőszert sem azért rakják számolatlanul mindenbe, mert a cukor egészségtelen, hanen mert a cukor túl drága.

2022. szept. 9. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
45%
Tejfalussy-fanok megint akcióban? :-((((((
2022. szept. 9. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!