Akinél felnőtt korban derült ki a lisztérzékenység! Hogyan derült ki? És milyen vizsgalattal lett bizonyítva?
Köszönöm a választ.
A biopszia mennyire szörnyű? :)
A gyógyszertárban kapható tesztekre mennyire lehet véglegesen alapozni? Ha az pozitívat mutat, csak az alapján még nem szabad, vagy, nem érdemes gluténmentes diétába kezdeni?
2-es, kezdhetsz, de érdemes orvossal konzultálni egy vizsgálat után.
Nekem a tünetek: vashiány, fáradtság, ingerültség, ízületi fájdalmak, gyomorfájdalom, görcsös hasmenés, és végül a 20 kg fogyás után kértem célzott vérvételt, az mutatta ki.
Biopszia: ahol én élek, már évek óta nem kötelező, a véreredmény alapján is felállítják a diagnózist.
Nálam nincs fogyás, egyáltalán szó sincs ilyenről.
Van vizesedés, vashiány, ezek a viszkető patik vagy mik is vannak háton meg fenéken-bár ezek mástól is lehetnek-, bélprobléma, emésztési probléma, de hasmenés meg fogyás nincs.
Akkor lehet valami másról van szó nálam.
Az nagyon jó hír, hogy a biopszia nem kötelező :)
Csinálok egy gyógyszertári tesztet azért minden esetre.
Köszönöm a válaszokat!
Csináltam. Negatív.
Ha ez negatív, akkor tuti nem vagyok az? Vagy lehet álnegatív?
Lehet álnegatív.
Nekem laborban csináltak tesztet, IgA hiányom van, így negatív lett.
Dokival is beszéltem, azt mondta hogy ebben az esetben nem értékelhető az eredmény, így a gyomortükrözést javasolt megcsinálni, már csak a tünetek miatt is. Évek óta fennálló vashiány, hasmenés és puffadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!