Az mennyit javít az egészségemen,ha nem eszek felvágottat és füstölt terméket,helyette sült húst?
Figyelt kérdés
Pl ki sütök valamilyen húst és azt eszem reggelihez,vacsorához párizsi vagy kolbász helyett hidegen.Nincs tele tartósítószerrel meg egyéb adalékanyagokkal és még olcsóbb is ,csak a sütés miatt van kis munka vele.Ezt legalább tudom,hogy valóban hús.2022. szept. 3. 11:36
1/4 anonim válasza:
Sokat jelent, ha az ipari húskészítményeket elhagyod. A különböző daganatos és érrendszeri betegsések, illetőleg a gyári húskészítmények, adalékanyagok, mesterséges aromák és nagyipari tartósítószerek közötti összefüggés régóta bizonyított a táplálkozástudomány által.
2/4 anonim válasza:
Szerintem nem ez számít, hanem az, hogymennyi sót eszel meg velük. Minél több sót rszel, annál nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának kockázata.
3/4 anonim válasza:
Szerinted a húsban nincs semmi? Telekúrják serkentővel, meg mindenfélével az állatokat is. De nyilván én sem fogok emiatt állatokat tartani.
A rendes füstölt húsokkal sincs baj, csak aranyárasak (már amik nem nitrites pácsóval, meg füstaromával készülnek, gyorsérleléssel.)
Egyébként mindenképpen jobbat teszel vele.
4/4 anonim válasza:
Nyilván a sóbevitel is számít, hiszen a túlzásba vitt sófogyasztás is számos kardiológiai problémát eredményezhet, de főleg a szintetikus, laboratóriumban előállított mesterséges adalékanyagok elhagyása fog sokat jelenteni hosszútávon. Aki párizsin, szalámin, virslin él, az ne lepődjön meg, ha idősebb korára ez visszaüt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!