Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek, ha nagyon kevés...

Mit tegyek, ha nagyon kevés dolgot eszek meg?

Figyelt kérdés
Most lehet írni, hogy el vagyok kényesztetve, ha nem lenne más megenném. Ezzel egyetértek, de akkor sem fogom megszeretni a legtöbb ételt. Étkeznék egészségesen, de sajnos rengeteg olyan ennivalót nem eszek meg, ami egészséges. Ha folytatom a mostani étrendem, akkor előbb-utóbb el fogok hízni. Azt hozátenném, hogy elég vékony vagyok és 16 éves.
2022. aug. 21. 22:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Akkor hízol el, ha kalóriatöbbletben vagy. Salátával és hússal is el lehet hízni, ha sokat eszel belőle. Szóval na, ehetsz te egészségtelenül, de attól még nem feltétlen fogsz elhízni, csak akkor, ha túl sokat eszel. De most ez nem is a lényeg.

Például miket nem eszel meg? És ha pl. máshogy van elkészítve? Pl. én nem annyira szeretem a tükörtojást, de van olyan elkészítési forma, amiben ízlik a tojás. Miket szoktál enni?

2022. aug. 21. 22:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Elhízni nem attól fogsz, hogy mit eszel, hanem attól, hogy mennyit. A tartós kalóriatöbblettől hízik az egyén, nem a kolbásztól és a csokitól. Persze nyilván könnyebb tartós kalóriatöbbletbe kerülni kolbász és csoki által, mint natúr csirkemell és vörös bab által, de hízás szempontjából akkor is a konkrét kalóriák számítanak. Ha a hízástól félsz, akkor számold a kalóriákat, és ne legyél tartós többletben.

Az étrended milyensége és minősége nem a hízás miatt fontos, hanem az egészséged miatt. Fogalmam sincs, hogy milyen a jelenlegi étrended, de ha mirelit pizzán, péksütin, zacskós levesen, sajtos tésztán, rántott húson, szalámis szendvicsen élsz, akkor az előbb-utóbb vissza fog ütni. Ettől függetlenül nem kell tonhalon és káposztán élned, mert azok egészségesek, szimplán csak kezdd el száműzni az étrendedből a hozzáadott cukrokat, a telített zsírokat, a mesterséges adalékanyagokat, a feldolgozott élelmiszereket, és kezdd el előnyben részesíteni a zöldségeket, a gyümölcsöket, a hüvelyeseket, a gabonákat, a magvakat, a sovány húsokat, a halakat. Ez azért szerintem nem egy nagy áldozat ám, ezek közül biztosan rengeteg van, amit te is szeretsz.

Egyébként majd ha elköltözöl otthonról, akkor úgyis gyökeresen meg fog változni az étrended, hiszen majd meg fogod gondolni, hogy a nagy nehezen megkeresett forintjaidat mire fogod költeni. Ebben az inflációban simán elmegy 150-180 ezer forint (valakinek több is) kajára. Nem mindegy, hogy chipsre és virslire megy el ez a sok pénz, vagy normális élelmiszerre.

2022. aug. 21. 22:22
 3/3 anonim ***** válasza:
30 évesen is lehet megszeretni ételeket. Tapasztalatból mondom, nagyon válogatós bnőm van/volt. Még megvan, de nem olyan válogatós, mint volt. Az anyja is meg van lepve. Gyerekeknél azt mondják, h vmit 10x kóstoltatni vele, h esély legyen, h megszeresse. Tudatosan kell művelni, meg fokozatosan. Egyél vmi újat a megszokott ételhez. Sztem felnőttnél is működik. 1-2 dolog van, amit nem hajlandó megenni, pl nyers paradicsom és mazsola. Ezt tiszteletben tartjuk, meg nem eszik túl zsíros dolgokat azóta sem.
2022. szept. 5. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!