Aki egészségesen étkezik, az tulajdonképpen mit eszik?
Inkább arról írnak, hogy mit nem kéne, de arról, hogy mit kéne ritkábban.
Mit szoktatok enni? Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora?
Ez engem is érdekelne.
Írhattok egy napi menüt is.
Most pajzsmirgy betegségem van, fél óránként farkaséhség tör rám. (Nekem a felülmüködésem van, nagyon vékony vagyok.)
Kevés édesség (szinte nulla). Gyümölcs is alig. Viszont az igazi gyümölcsleveket (smoothie-kat) nagyon kívánom.
Hús. De csirke nem.
Rizs, krumpli nem.
Csicseriborsó, bab, lencse. Borsó nem.
Zöldség változó. Most pl. kétszer csináltam kovászos uborkás-kígyóuborkás (főzés nélkúli) hideg levest. Abban volt egy kis fött krumpli.
Tejtermékek nagyon minimálisan.
Péksütik, kenyér gyak.lag nem.
Ma már kétszer ettem babgulyást (bográcsosat). Nagyon jó volt. Abban volt jó minőségű hús, bab, csicseriborsó, sárgarépa, fehérrépa. Ajándékba kaptam. Ha lenne még, ennék harmadszor is. 🙂
Ja, és tojás, kb. 3-4 naponta 2 darab. Az ubis levesbe is kellett tenni főtt tojást.
4-es voltam
Reggelire pl. zabpehely vízbe áztatva, gyümölccsel, dió /mogyoró/méz/chiamag/lenmag. Napközben minimum 3 liter víz, de a nyár folyamán szoktam pár szál mentát tépni, gyömbért aprítani és citromot facsarni, ebből csinálok innivalót. Ebédre valamilyen leves, hús + körét, krumplit kerülni szoktam. Inkább szűz lecsó, párolt zöldségek, valamilyen főzelék. Ha tésztát eszek ebédre, az valamilyen diétás tésztából van, töltelék pl. zsírszegény túró gyümölccsel, cukormentes lekvár, ilyenek. Lehet kapni pl.tönkölybútalisztből készült makaróni tésztát, azzal spagetti, ilyesmik. Délután valami, ami gyorsan lemegy, pl. répa, alma, valamilyen diétás házi keksz, de csak nagyon kevés. Vacsorára általában saláta, vagy tojás, felvágott zöldséggel.
Szörpöket, meg úgy általában a folyékony kalóriát kerülöm, évek óta nem ittam pl. szénsavas üdítőt. Kávé is mehet minden nélkül. Semmi cukor és liszt, vagyis azért nem kerülöm el 100%-ban, mert valamennyit azért beviszek, de direkt nem eszek pl.csokit. Se chips.
Facen van egy csoport, cukor és fehérliszt nélkül, ha gondolod lépj be.
6
Nagyon egészségesen eszel, de ugye megfőzöd a zabpelyhet? A gabonaféléket CSAK főve tudjuk megemészteni rendesen. A zabpehely tulképpen zabszem, kilapítva. Tehát nem alkalmas nyers fogyasztásra. Kb. 10 percig kell főzni. Meglátod, sokkal finomabb is. (Ha megfőzöd, akkor nem szóltam.)
Ez a főtt zabpehely a kása.
Ilyesmit ettek pl. Erdélyben a hegyekben élő pásztorok. Csak ők nem zabpelyhet főztek meg kásának, hanem kukoricadarát. Minden nap ez volt az eledelük. Nyersen nem tudták volna megenni-megemészteni.
9-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!