Milyen teákat ihatok, ha refluxos vagyok?
Szeretek teázni de nem szeretem, a gyümölcsös meg az ilyesmiket. A sima egyszerű teákat szeretem, és ízesítés nélkül iszom (zöld tea, gyömbér tea) sajnos a zöld tea kilőve. Milyen teákat ihatok?
19L
Egy könyvben olvastam az alábbi kettőt:
lucernatea, zsurlótea
Gyógyszertárban hátha ajánlanak más teákat is, amelyek segítenek.
Szia! Bocsi, hogy visszakérdezek, de reflux elleni teát keresel vagy reflux mellett is iható teát?
Ellen tud segíteni a gyömbér, édesgyökér, orvosi ziliz (marshmallow gyökér), kamilla.
Emésztésen tud segíteni a menta, de van akinek pl rosszabb lesz tőle a refluxa, szóval ezt magadon kell megtapasztalnod. Ha nagyon rossz a refluxod akkor inkább nem ajánlom.
Amit nem szabad:
Gyümölcs teák, fekete, zöld és oolong tea.
A zöld bizonyos szakemberek szerint mehet, a fehér is, a rooibost nem tudom. Kamilla kifejezetten jó is rá.
Nekem pl átlagban 100/70 a vérnyomásom, 55 a pulzusom, 9 óra az alvásigényem és gondolkozós munkát végzek, úgy gondolom, ha nem innék néha koffeint, végem lenne.
6
Refluxos tünetekre a kamilla szokott segíteni nálam.
A dietetikusom is azt mondta, hogy ne 100 fokos vízzel öntsem le és ne percekig áztassam. Tehát lényegében a zöld tea elkészítését kell betartani.
A belgyógyászom a fehéret javasolta, az is nagyon finom, pedig natúrat vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!