Mit kell megnézni a termékeken refluxosként?
Semmi nem lesz rajta, ami erre vonatkozik. Amit fontos refluxosként, az a termék kémhatása. Legalábbis én ezt vettem észre. A savas jellegű ételek sokkal jobban felerősítik a refluxot, a lúgosak meg elnyomják valamennyire. Megkóstolással lehet érezni az ételen annak kémhatását. Kémikusként lehet meg lehetne mondani a 100 féle összetevő közül, hogy mi teszi savasabbá, de az a baj, hogy az arányok sosincsenek feltüntetve, tehát még úgy sem lehet igazából megmondani, hogy savas lesz-e. Illetve az ételek másik kategóriája amik erősítik a refluxot, az a nehezen emészthető ételek. Legalábbis nálam így van. Ez meg végképp egyénfüggő. Nekem ilyen a zöldségek 80%-a, például paradicsom, paprika, padlizsán, répa, stb. Szóval ezt inkább ki kell tapasztalni.
Amit lehet ajánlani, hogy hallgass a szervezetedre. Ha megkívánsz valamit, akkor valószínűleg nem véletlenül van. Én például amíg nem lettem refluxos egyáltalán nem szerettem a tejet. Aztán egyszer úgy megkívántam, de nem ittam. Utána égett is a nyelőcsövem rendesen. Aztán a 3. alkalommal már töltöttem magamnak egy pohár, és bár az íze még akkor sem ízlett, de nagyon jól esett. Nem is jött elő a reflux. A tej elnyomta. Tehát nem véletlenül kívántam, tudta a testem hogy azt kell innom és jó lesz minden.
Semmit. El kell olvasni pár oldalt, ahol a reflux betegség diétájáról írnak, és követni a tanácsokat.
Pl. a párolt zöldség jó refluxban, mégsem lesz rajta a sárgarépán, hogy antireflux répa.
AJÁNLOTT NAPI TÁPANYAGBEVITELI ARÁNY
55% szénhidrát: rostban gazdag élelmiszerek
30% zsír: magvak, halak
15% fehérje: növényi és állati eredetű egyaránt
Akkor is ha valaki refluxos, és akkor is ha valaki nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!