Mit csináljak, ha nagyon válogatós vagyok?
Pszichológus, vagy akár kivizsgálás, nincs-e allergiád.
Barátom tejet nem iszik sohasem, mert zsigerből utálja, és mint kiderült laktózérzékeny (egyébként).
Az agyad tiltakozik az ismeretlen ételek ellen. A megoldás az, hogy ismerőssé kell őket tenni, azaz egy-egy új ételt többször meg kell kóstolnod, közben próbáld meggyőzni magad, hogy ez valójában finom, csak még nem szoktad meg az ízét/állagát. Nekem így sikerült megszeretnem (vagy inkább megszoknom) a fehérrépát, zellert és olivabogyót, most már gond nélkül megeszem ezeket.
Másik módszer az, hogy az ismeretlen "nem finomhoz" eszel valami ismerős finomat. Pl. ha szereted a tejfölt vagy a majonézt, teszel rá ezekből. Ne magukban edd az új dolgokat, hanem más, kedvelt ételekkel, összetevőkkel párosítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!