Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehetséges, hogy túl alacsony...

Lehetséges, hogy túl alacsony a testzsír százalékom?

Figyelt kérdés

Én egy 16 éves rendszeren sportoló és mégrendszeresebben evő fiú vagyok.

Eddig akárhányszor próbálták mérni a testzsír százalékom nem sikerült, hibát írt ki az eszköz.

Mindenesetre elég alacsony lehet mert nagyon eres vagyok és elég szépen látszanak az izmaim, pedig nem vagyok izmos.

A kérdést egy cikk inspirálta, miszerint veszélyes az alacsony testzsír!

Jó erőben érzem magam, évek óta nem voltam beteg.

Nyugtassatok meg, hogy emiatt nem kell aggódnom.

Vagy tényleg veszélyes?

Ja és 185cm/72 kg normál alsó határát súroló bmi

2022. júl. 31. 21:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezzel a magassággal 62 kg lennél, akkor azt mondanám, hogy ja, túl alacsony a BMI-d, de 72 kilóval abszolút a normális tartományban vagy, úgyhogy esetedben "túl alacsony" testzsírról beszélni indokolatlan.
2022. júl. 31. 21:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, viszont ennek a 72 kilónak a nagyrésze izom.

Roney Colman 130 kiló volt, úgy hogy nálam alacsonyabb mégis nagyon alacsony volt a testzsírja

2022. júl. 31. 21:37
 3/4 anonim ***** válasza:
72 kilóval a magasságodhoz kizárt dolog. Fáj leülni a seggedre? Mert kb ott kezdődik a veszélyesen alacsony tzs%. Egy képet megnéznék.
2022. júl. 31. 21:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Ronnie Coleman (tanuld meg leírni a nevét, ha már hivatkozol rá) a világ legjobb testépítője volt hosszú éveken keresztül, ráadásul egy genetikai csoda, egy félisten, aki mellesleg az egész életét végigszteroidozta. Az ő fizikai paramétereihez kérlek véletlenül se hasonlítsd magad, mert semmilyen vonatkozásban nem lesz releváns az összevetés.

Nem túl alacsony a testzsírod, ne aggódj. Ha 10 kilóval kevesebb leszel, akkor kezdj el aggódni.

2022. júl. 31. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!