Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek úgy nagyjából...

Szerintetek úgy nagyjából rendben van az étkezésem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! kb. másfél hónapja váltottam életmódot ami annyit foglal össze magában, hogy édességet, lisztet, gyorskaját és társait teljesen elhagytam tehát abszolút nem eszem őket, minden étkezésemhez eszek zöldséget az ebédhez az tölti be a köret szerepét és néha még rizst is főzök mellé plusz csirkehús vagy máj vagy amilyen húst éppen sikerül kikotornom a fagyasztóbol (persze nem ilyen feldolgozott húsra gondolok itt pl. fasirt) , gyümölcsöt szoktam enni reggelire túróval és joghurtal vagy omlettet zöldséggel vagy teljes kiőrlésű zsemlét stb. Délután szoktam enni két lapkenyeret szintén zöldséggel hogy legyen energiám az esti futáshoz...apropó futás. Szoktam este eljárni 1 órát futni minden második nap, a köztes napokon pedig itthon erősítek és tornázom. Na most, a kérdésem az lenne hogy közelítek-e az helyes táplálkozás kifejezéséhez vagy még messze járok?

17/L

2022. júl. 29. 17:03
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és minden reggelemet egy bögre tejeskávéval indítom természetesen cukor nélkül, néha még délután is iszok egyet ha nagyon kivagyok :)
2022. júl. 29. 17:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem oké. A sok zöldség fontos meg a sok folyadék. De amúgy semmit nem kell magadtól megvonni, ha egészséges vagy.
2022. júl. 29. 17:07
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked ez jó így, fenntarthatónak érzed, akkor rendben van. A lényeg, hogy kalóriaszintednek megfelően táplálkozz, részesítsd előnyben a növényi élelmiszereket, szorítsd háttérbe a feldolgozott ételeket és a telített zsírokat, aztán dióhéjjban ennyi. Most bele lehetne menni abba, hogy a máj nem tartozik a dietetikailag legalkalmasabb tápanyagforrások közé, továbbá hogy a tejtermékek rendszeres fogyasztása gasztroenterológiai szempontból problémásak lehetnek, de ez már csak szőrszálhasogatás lenne. Teljesen rendben van az étrended, amennyiben hosszútávon is tudod tartani.
2022. júl. 29. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!